15.11.2017 | 9:32
Шефът на НСО настоявал да охраняват Корнелия Нинова, но тя отказала
Лидерът на БСП обяви, че вот на недоверие ще има, след бюджета – за корупция. Тя призна, че е участвала в приватизацията

Вот на недоверие ще има, след бюджета. За корупцията. В събота на Национален съвет ще го уточним и ще го решим. Това каза в студиото на бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

След като обясни позицията на БСП по искането на ГЕРБ за удължаване срока на давност за престъпления по време на приватизацията, даде разяснения за участието й в приватизацията на „Техноимпекс“, решението на БСП да поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов и по други теми, поставени в последните дни от ръководството на управляващата партия Нинова категорично подчерта, че не това трябва да бъде дневният ред на политиците.

КНСБ изнесе данни, че над 2 млн. българи живеят на прага на бедността, ВАП образува производство, че в първи клас са приемани с предимство деца на родители – държавни служители. Тези деца ги делим на бедни и богати – с черно бели учебници и с цветни – на тези на родители държавни чиновници и други. В каква държава живеем, където деца се дискриминират – това трябва да са темите на деня, заяви Нинова.

В отговор на въпрос тя каза: „Добре съм, нормално е здравословното ми състояние. Забравих вече двата удара. Не се притесних, но имам съмнения. Два удара един след друг за един месец. След втория ми се обади шефът на НСО и каза, че трябва да ме охраняват. Питах го защо, той каза, че трябва да ме охраняват“, заяви Нинова като уточни, че е отказала, защото има принципно разбиране, че не трябва да се охраняват политиците.

Днес ще е решаващият ден за управляващите. Ако ГЕРБ подкрепят законопроекта на БСП за приватизацията, значи казват истината, коментира лидерът на БСП. Според нея няма как да подпише папката, връчена й при излъчването на филма на Елена Йончева за нарушения по границата. В папката на Цветанов става въпрос само за приватизация, поясни партийният лидер. Ако си въобразяват, че ще ни вкарат в разговор, които са имитация, няма да стане, подчерта тя. Ако всички партии седнем на масата да се разберем какво правим и не се справим – това ще е имитация. Или ще спрем и ще приключим прехода, или хората ще ни намразят, обясни Нинова.

Внесли сме писмено искане Борисов да дойде в парламента и да каже кой депутат е замесен в наркотрафик. Ако не дойде, значи лъже. Тези номера – Цветановите, да издаваш присъди от трибуните /както заяви за лекарите и го осъдиха в Страсбург/ да не ги прилага и премиерът, препоръча Нинова.

Докладът на Брюксел е тежък шамар за България, коментира още в предаването „Тази сутрин” по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя определи предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, с които да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията, като абсолютна димка, пиар акция и отчаян ход за пред Брюксел.

При активната външна политика на премиера – прегръдки и целувки, ни дават доклад, и то преди председателството, в който се казва,че Европейската комисия не може да стигне до заключението, че което и да е от изискванията в сферата на борбата с корупцията, организираната престъпност и съдебната система е напълно изпълнено, отбеляза Нинова.

„Този ход с приватизацията е бил последен отчаян ход пред Брюксел, за да кажат: Ето, имаме проблеми с корупцията, но той не е при нас, а е бил 20 г. назад и ние започваме да го борим”, изтъкна тя.

Страната ни не е постигнала нужния прогрес в борбата с организираната престъпност и в съдебната реформа
„БСП предлага концесиите да са част от този преглед на прехода, те казват: „Да, добре, концесиите са част от този преход”, а днес внасят Закона за концесиите, чрез който се подготвя концесия на Летище София и на „Български пощи”, каза още лидерът на БСП.

Тя призна, че е участвала в приватизацията. „Да участвала съм в приватизация. В момента, в който влязох в политиката, веднага си продадох акциите и то не фиктивно. Имам вътрешно убеждение, че човек трябва да прави или бизнес или политика“, посочи тя.

„За това, че съм била уволнявана за корупция, няколко хора ще отговарят в съда“, закани се Нинова и коментира, че е завела дела срещу Борисов и Атанасова.

Тя проговори и за акциите си в Техноимпекс. „Купени са 99-та година, но не помня за колко пари. Това може да се провери. Дайте ми малко време. Тази сделка е проверявана три пъти. Да я проверят и четвърти път, нямам никакви притеснения. Дайте ми къде да се подпиша, за да се проведе тази проверка. Да му мислят тези, които ще ги проверяват за първи път. Как са продадени електроразпределителните дружества, как е продаден Булгартабак“, заяви Нинова.

Тя коментира и изказването на Иво Христов. „След това изказване аз разговарях с Иво Христов, казах му, че това изказване е недопустимо и трябва да се извини и той го направи. Изказването му е недопустимо. Груба грешка. Подаването на оставка е много силен акт, който в този случай не е нужен“, заяви Нинова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране