11.08.2015 | 0:03
Шефът на Славия иска оставки в БФС
Венци Стефанов призова да анулират мачове на Лудогорец и Берое

Венци Стефанов иска оставки в БФС. Ексцентричният шеф на Славия, който е и член на Изпълкома на БФС, разкри за нередности около правилото за участието на български играч до 21 години в мачовете на отборите в „А“ група.

Той обясни, че съгласно наредбата по време на мач във всеки отбор трябва трябва да има поне един такъв футболист, който да играе през всичките 90 мин. Ако играчът бъде заменен, на мястото му трябва да влезе друг млад състезател. Стефанов разкри, че нарушения правят шампионът Лудогорец и вицешампионът Берое.

На последния мач на шампионите с Монтана (1:1) като титуляр започва Александър Василев, който обаче е заменен още в 34-ата мин. от бразилеца Вандерсон. Заралии пък стартирали срещу Славия (0:0) в неделя със Стивън Петков, който е заменен още в 28-ата мин. от 25-годишния Венелин Филипов. Стефанов подозира, че изпълнителният директор Борислав Попов може да е направил промяна в правилото без знанието на Изпълкома, или поне на част от членовете му, и ако е така, той незабавно трябва да си тръгне от БФС.

„10 отбора – имаш поне двама или трима българи. Поне 20-30 млади момчета ще могат да участват в мачовете и това ще се отрази на младежкия национален отбор. Друг изход няма. Един футболист се утвърждава с мачовете. Тук става въпрос за българския футбол, за националния отбор. Моята информация е, че може да се вади младият играч, може и да не се вади.

Петър Хубчев вече го прави в няколко мача на Берое. На Изпълкома беше решено, че футболист до 21 г. трябва да бъде 90 мин. на терена. Ако се извади, да бъде заменен с друг млад. Решихме дори догодина двама млади да играят. Ако Попов го е направил еднолично, директно искам оставката на този човек. Ако ли не, на Берое трябва да бъдат анулирани всички мачове. На Лудогорец – също. Това е решение на Изпълкома. Казаха ми, че Попов е подписал тази заповед. 100% съм сигурен и ще искам от Боби Михайлов треньорите, които не се съобразяват, да бъдат санкционирани. Иначе скоро пак ще почваме с 10 малки негърчета и няма да има национален отбор. Не съм изкуфял. Този, който го е написал, да си носи отговорност“, обяви Венци Стефанов в Пресклуб „България“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране