20.03.2024 | 17:35
Шегаджии създадоха сайт за проверка дали Габриел те е номинирала за министър
Името му е ministarlisam.com

След като в рамките само на 24 часа се смениха няколко състава на бъдещо правителство с мандата на ГЕРБ интернет пространството се наводни с шеговити коментари по повод политическата ситуация.

Как да проверим дали не сме в списъка с министри

В „Туитър“, например, запитаха бившия министър на електронното управление и настоящ депутат от „Да, България“ Божидар Божанов – защо не е направена опция хората да проверяват в правителствения сайт дали случайно не са назначени за министри:

Малко по-късно се появи направо специален сайт. На адрес ministarlisam.com всеки може да провери дали случайно не е попаднал в списъка за нов Министерски съвет. Божидар Божанов дори обяви, че също е получил линк към въпросния шегаджийски сайт, чийто автори пишат:

1. На 19 март 2024 парламентарната група на ГЕРБ внася мандат за съставяне на правителство.

2. Президентът, Румен Радев, приема мандата.

3. На следващия ден част от министрите предложени в мандата заявават, че въобще не са се съгласявали да бъдат министри.

Проверете по-долу дали вие не сте били предложени като министър в мандата, както и дали все още сте в него, както и дали случайно в момента не сте министър на нещо.

За проверка е достатъчно да се напишат трите имена в обособеното поле. Предлага се и услугата „абонамент“ с уведомяване при следващи мандати „ако случайно сте министър, да ви кажем“.

И още за „онзи списък“

Появиха се и препратки към изборите за президент на БФС. На конгреса новоизбраният шеф на футбола Георги Иванов-Гонзо прочете без да иска името на покойния вицепрезидент Камен Костадинов като член на своя Изпълком, вместо това на кмета на Враца Калин Каменов. Това влезе във фолклора:

Появиха се и други шеги на тема „този път не съм аз министър“:

Подигравки към ГЕРБ

В социалните мрежи изобилства и от подигравки към ГЕРБ, Мария Габриел и персонално към лидера на партията Бойко Борисов.

Активно се включи говорителят на правителството на Кирил Петков – Лена Бориславова, една от главните фигури в „Продължаваме промяната“:

Изказа се и историкът Емил Джасим:

Не закъсняха остроумия отвсякъде:

 

1 коментар

  1. Адам каза:

    И двете ОПГ – ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ са жалки смешници. Мутри, вън!!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране