07.01.2016 | 13:24
Ширин и Мариана заедно с Местан на пресконференцията
Аз свалих Орешарски, похвали се изгоненият председател на ДПС

Беше ми домъчняло за вас, обърна се към медиите Лютви Местан на пресконференция в БТА. Той пристигна 15 минути преди началото на пресконференцията в компанията на съпругата си Ширин и близката до сърцето си депутатка Мариана Георгиева. Двете стояха една до друга като първи приятелки.

„Оказа се, че мога и да мълча. Мога да нося и на бой“, каза Местан. След това изгоненият от ДПС се оплака от критичните публикации, които са излезли срещу него през последните дни. „ДПС помогна за свалянето на кабинета „Орешарски“. Това е един грях, с който се гордея“, заяви още Местан. Той обаче не даде обяснение, защо в този кабинет по негово настояване е била Георгиева, за която се тъврди, че е била нещо много повече от колежка или съпартийка.

Лютви Местан обяви, че остава в политиката. Можело „да бъде изключен от партията, но не и от идеите“.  „Не приемам нито начина, нито мотивите с които бях отстранен в най-ярките образци на сталинизма и тоталитаризма“, каза още Местан.

Бившият лидер на ДПС се опита отново да замаже гафа със сваления руски самолет и пак се скри зад колегите си от парламентарната група. „Декларацията ми не е гаф, тя е написана в една от стаите в НС, и при написването и имаше достатъчно колеги“, заинати се Местан.   >ютви Местан се опита да шикалкави и за срещите си с турските лидери. Виждал се бил само веднъж с Ердоган и два пъти с Давутолгу. За втората си среща с Давутоглу дори се допитал до премиера Бойко Борисов. Първо го попитал дали има нещо против да отиде до Анкара и да говори с него, а след това подробно му докладвал, какъв е резултата.

Скрил се в турското посолство, защото охраната от НСО му била свалена. „За същата вечер имах среща в 20 и 30 с посланика на Турция на която трябваще да обсъдим вероятността от Турция да пристигнат важни гости. Отварям външната врата да проверя дали охраната е там, и виждам как полицаят събира. Не ми остана друго освен да звъня на най-високо ниво. Попитах Плевнелиев“, той не знаеше.

Той ми каза, че ще ми даде отговор на следващия ден след като разговаря с компетентните органи. „Моят проблем не беше на следващия ден, а в същата нощ. Нямаше с какво да се придвижа до посолството по начин, по който да осигури моята безопасност, която беше поставена под въпрос. Възползвах се от времето там, за да осигуря собствената си безопасност по частен път на мен и семейството. Наложи ми се ден, два да спя при приятели извън София. След време ще станат известни техните имена“, заразказва Местан.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране