14.08.2015 | 10:42
Шофьорът на цистерната висял на колана – два часа, от 120 метра
"Жив съм", казал той, след като бе спасен, и се прекръстил
Само предпазният колан е спасил шофьора на цистерната, който увисна с кабината си от моста на Витиня.   Шофьорът, задържан само от колана, е висял повече от 2 часа над 120-метровата пропаст, тъй като единият прозорец на кабината бил счупен.
„Жив съм“, казал той, след като беше спасен, и се прекръстил. Това разказа пред bTV главeн комисар Тошко Бързилов. Шофьорът е спасен с автомеханичен стълб и спасители, които през цялото време са говорили с него и са се опитвали да повдигнат духа му.“Те буквално занимаваха с глупости шофьора, за да го разсейват. А самият водач не гледаше надолу, гледаше нагоре, за да не му е опасността пред очите“, разказа очевидец на страховитата гледка.

Мъжът се казва Станимир Стоянов и е на 28 години. Настанен е в Окръжна болница в стабилно състояние. „Нямаше опасност от взрив, цистерната беше празна“, обяви още комисар Бързилов. Въпреки това 1 час е изпускана остатъчната газ от огромния камион.

Късно през нощта бе възстановено движението и в двете посоки по „Хемус“, в участъка, където се преобърна цистерната.  Инцидентът стана в късния следобед на 37-и километър в посока Варна на виадукта между първи и втори тунел.  Причината за инцидента все още се изяснява, като една от версиите е спукана гума.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране