19.01.2016 | 20:11
Сидеров беснее в съда
Лидерът на "Атака" пак заподозря конспирация срещу него, този път с Виктория Нюланд

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се разбесня в съдебната зала, където се гледа поредното дело срещу него – този път за хулиганството на варненското летище през 2014 г. Той обяви, че вместо да прави политика, е заточен при магистратите, а на всичкото отгоре заподозря и конспирация срещу него. Според Сидеров вицето на държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд била у нас за кратко не за друго, а за да се изяви като наблюдаващ прокурор срещу него.

Сидеров пак се впусна в поучителна лекция към представителите на медиите как непрекъснато манипулирали и как това влияело и на Темида. „В България полицията се занимава със Сидеров, а не с истинските престъпници. Всеки ден стават убийства, къде е убиецът на Антов. Защо не искате оставка на Бъчварова“, ядоса се той.

На фона на новината, че от вчера има обвинителен акт и за инцидента пред столичен клекшоп от миналата есен с негово участие, атакистът подчерта, че ставало въпрос за незаконно работещ магазин, в който се продават цигари без акциз, вероятно и наркотици.

Той заяви, че нито е удрял, нито е пипал полицаи там, а самите служители на реда лъжесвидетелствали, както ставало и по варненския случай. „МВР е една мафия. Не казвам, че съм най-добрият, а че срещу мен има лъжливи свидетелства“, убеден е националистът.

В хода на днешното заседание той изслуша показанията на петима свидетели. Част от тях не си спомняха нищо – например една от пътничките на злополучния полет увери, че е видяла Сидеров на качване в самолета, но се е грижила за двете си деца и не му е обърнала внимание.

Друга бивша служителка на летището изтъкна, че е видяла разпра на Сидеров с двама мъже на служебен паркинг на летището. Имаше напрежение, дърпане, спомни си тя, но уточни, че не е чула какво се е говорило, нито е видяла удари. Свидетелката е стояла настрана и Сидеров не е проявил агресия към нея.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране