07.03.2016 | 22:27
Скандал! Шарапова призна за положителна допинг проба
Рускинята се надява това да не е краят на кариерата й

Бившата №1 в световния тенис Мария Шарапова сподели, че е дала положителна допинг проба по време на Откритото първенство на Австралия. Това разкри самата тя на пресконференция. Рускинята временно е със спрени състезателни права.

„Преди няколко дни получих съобщение от ITF, че направената ми допинг проба се е оказала положителна,“ заяви тя. „Не искам кариерата ми да приключи по този начин и се надявам да мога отново да играя,“ добави Мария. „Със сигурност, когато реша да се откажа, няма да го направя тук, в центъра на Лос Анжелис, на този грозен килим.“

„Аз трябва да поема отговорността, защото това е моето тяло. Важно е да имаш добър екип около себе си, но в края на краищата, всичко е около теб.“ Лекарството, което е било взимано, е „Мелдронад“, а съставката забранена в него, е „мелдониан“.

„Нямам представа какво ще се случи отсега. Получих писмото само преди няколко дни, и ще работя съвместно с ITF. Всичко зависи от процеса“, добави Маша.

„Приемала съм лекарството първо през 2006, тогава често се разболявах, имах липса на магнезий, в семейството ми има доста случаи на диабет. И това бе едно от лекарствата, които съм приемала. Лекарството ми помагаше, затова продължих да го взимам“, разкри още Шарапова. „Все още се лекувам от контузия, затова се оттеглих от участие в Палм Спрингс“, добави рускинята.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране