16.07.2015 | 0:02
Скандал в „Карнеги хол“ с участието на Хасан и Ибрахим
Момчетата на косъм от дисквалификация в световен конкурс заради изтекло в YouTube изпълнение

Двамата братя виртуози Хасан и Ибрахим Игнатови за малко да бъдат дисквалифицирани от участие в престижен международен конкурс, който се провежда в прочутата „Карнеги хол“ в Ню Йорк. Причината: качен в мрежата видеоклип с тяхното участие, което противоречи на правилата на конкурса.

Организаторите от „Американско протеже“ са изпратили гневно писмо до Дениз Игнатов, бащата да 11-годишните пианисти, с което се обръщат лично към тях.  „Скъпи Ибрахим Игнатов и Хасан Игнатов, получихме много имейли от родителите на други участници, изясняващи, че вашите родители или гости са правили видеозаписи и са ги качили в YouTube. Очакваме участниците да са прочели ръководството за рецитала и да са осъзнали, че „Карнеги хол“ е икона за музикантите, като музей със собствени традиции. Очакваме участниците да покажат своето най-добро поведение и респект към правилата на залата и ограниченията“, се посочва в него, цитират български медии.

Дарик радио е изпратило запитване до организаторите заради последвалите информации у нас, че звездите от детската „Евровизия“ вече са дисквалифицирани.

В официален отговор от там са заявили, че след появилото се в мрежата видео на близнаците е било изпратено предупредително писмо до техния баща. След като клипът е бил свален от сайта за видео обмен организаторите са решили да не дисквалифицират младите таланти Хасан и Ибрахим.

От „Американско протеже“ не уточняват кой точно е качил видеото с участието на Хасан и Ибрахим в интернет, предполагат само, че това може да е баща им или някой друг близък, съобщава Дарик.

Дениз Игнатов коментира, че не е снимал и качвал нищо в интернет. В същото време в официалния профил на момчетата във фейсбук, заглавната снимка е именно от нюйоркската концертна зала.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране