15.11.2017 | 12:18
Скандал в парламента: Изгониха Корнелия Нинова от пленарната зала
Депутатите отхвърлиха предложението на БСП Бойко Борисов да бъде изслушан за думите му, че в НС има хора, замесени в наркотрафик и купуване на гласове

Депутатите отхвърлиха предложението на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов в Народното събрание заради изказването му, че в парламента има хора, които са замесени в наркотрафик и купуване на гласове от затворници. Предложението беше отхвърлено с 93 гласа „за“, 101 гласа „против“ и 2 „въздържал се“.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова беше изгонена от пленарната зала. Председателят на парламента Димитър Главчев я отстрани от пленарното заседание с мотива, че оскърбява депутатите и премиера, след като прочете декларация след отхвърлянето на предложението.

„Разбирате ли какво правите с гласуването и поведението си по предложението ни да бъде изслушан министър-председателят? Той твърди публично, че има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници, и вие оправдавате това”, подчерта Нинова.

„Моля да се замислите защо заради този човек се подлагате на това самоунижение, нямате ли достойнство на народни представители, които същият този човек е наричал безделници“, попита тя в декларацията си от трибуната.

„Не позволявате ли по този начин да бъдат издадени присъди предварително, подобна на тази, която Цветанов изказа срещу лекарите”, каза лидерът на БСП. По думите ѝ това е тотално нарушаване на принципите на правовата държава. „Защо позволявате на български министър-председател, който и да е той, тотално да руши институциите?“, попита още Нинова.

След като тя беше отстранена, депутатите от БСП започнаха да скандират „оставка“ и да тропат по банките. След безредиците в залата Главчев отстрани и Антон Кутев от БСП за две заседания на Народното събрание. Корнелия Нинова пък събра на заседание депутатите на левицата, за да решат дали да поискат оставката на Димитър Главчев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране