10.09.2016 | 21:35
„Славия“ с впечатляващ обрат срещу „Локомотив“ Пловдив
"Белите" губеха с 0:2, но в крайна сметка надделяха с 5:2

„Славия“ направи впечатляващ обрат срещу „Локомотив“ Пловдив и спечели с 5:2 в мач от 6-ия кръг на Първа лига. „Белите“ губеха с 0:2 на почивката, но през втората част обърна до 5:2 благодарение най-вече на резервата Ивайло Димитров, който вкара ключовите трети и четвърти гол за своя отбор.

Началото с нищо не предвещаваше емоционалните минути, които предстояха за малцината зрители на Националния стадион „Васил Левски“. Пловдивчани поведоха с гол на Дани Кики в 21-а минута, а ветеранът Мартин Камбуров от дузпа в 34-а минута удвои преднината на гостите.

След почивката реферът Ивайло Димитров отсъди дузпа за „Славия“ за фаул на Димитър Везалов, но дебютиралият за „Славия“ в този мач Валери Домовчийски пропусна от бялата точка в 61-а минута. Това не свали гарда на „белите“ и две минути по-късно 17-годишният Петко Христов вкара с глава и даде начало на обрата.

В 75-а минута Сердер Сердеров изравни с удар от движение след прострелно центриране на Георги Пашов. Три минути по-късно влезлият преди малко Ивайло Димитров реализира втора отсъдена за „Славия“ дузпа и направи пълен обрат – 3:2. В 82-а минута Димитров отново се озова на стрелкова позиция и направи 4:2, което окончателно сложи край на интригата.

В добавеното време друга резерва за „Славия“ – Георги Йомов, получи дълъг пас и с удар в близкия ъгъл вкара за крайното 5:2. С победата „Славия“ се изравни по точки с „Локомотив“ Пловдив. Двата отбора имат по 6 точки и делят 9-10-о място.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране