04.12.2015 | 0:01
След истерията на медиите на ДПС с бомбата на летището: „Съмнителните“ арменци с белия бус са в шок
41-годишният Тигранян, който живее в Белгия, в четвъртък се е върнал в София

Арменецът Арташес Тигранян, който е собственик на белия бус, предизвикал паника на летище София, е шокиран от случилото се в българската столица. Това разказа неговия приятел Кеворк Кеворкян. 41-годишният арменец Тигранян, който живее в Белгия, в четвъртък се е върнал в София и веднага е бил отведен от полицията, за да даде показания.

Преди два дни полицията беше вдигната на крак, след като полицейските кучета, обдушили микробуса, са реагирали като на бомба. Новината светкавично влезе дори в световния информационен обмен, но после се оказа фалшива.

Преди да излети за Брюксел, Арташес Тигранян паркира микробуса, пълен с голямо количество амбулантни стоки, на паркинга пред Терминал 1. По думите на приятеля му, който днес кацна с него в София, Тигранян търгувал с козметика.

Мъжът отпътувал във вторник, за да вземе документи от белгийската столица. Едва в сряда двамата разбират какво се е случило с микробуса на софийското летище и то от медиите.

„Дойдох с моя приятел, за да разберем какво се е случило тук преди два дни. Той е оставил буса на паркинга и е отпътувал за Брюксел, за да вземе някакви документи от там и си е взел билет за обратно. Сега се връща, аз съм с него, за да му помогна и да видим каква е ситуацията, защото вчера (сряда) чухме по новините, че нещо се е случило тук. Видяхме буса и идваме да видим какво е станало. Сега аз очаквам отговор. Те ми зададоха някакви въпроси, а моят приятел е в полицията…“, каза Кеворкян.

„Аз дойдох само, за да му помогна, за да видим какво става тук, чухме че е нещо опасно, но после прочетохме, че всъщност нищо не се е случило, но е имало паника… едва вчера чухме по новините за случая и бяхме шокирани, дори питахме полицията в Брюксел дали могат да ни помогнат с информация. Те ни отговориха, че нищо опасно не се е случило, но че се налага да се върнем в София“, допълни още Кеворкян. Мъжът заяви, че все още нямат информация дали ще бъдат компенсирани заради взривената им стока в буса.

1 коментар

  1. Bedna, bedna Balgaria каза:

    Каква държава! Добре, че живея в чужбина.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране