16.08.2015 | 18:59
Спасиха две деца от удавяне
Морето спря да бушува, но водните инциденти продължават

Водните инциденти продължиха и след като морето спря да бушува. 8-годишно глухонямо момиче бе спасено от удавяне на варненския плаж в неделя.

Детето влязло в морето на зелен флаг, но попаднало в дънна яма и нагълтало вода. За щастие, лекарите от Спешното успели бързо да го стабилизират, след което било закарано в клиниката „Света Марина“ за наблюдение.

И 49-годишен мъж бил на косъм да остане в морето, макар че плувал на зелено знаме. Той тръгнал да вади рапани, но внезапно започнал да вика за помощ. Връхлетяла го и хипертонична криза, докато стоял два часа във водата. Човекът бил спасен, като лекарите го поставили на системи и нормализирали кръвното му.

Днес 17-годишно момиче от Разград също щеше за бъде погълнато от морето. В неохраняемата зона в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ към 14 часа девойката започнала да се дави. Спасител от последния пост на плажа видял, че маха за помощ и веднага се притекъл на помощ и я извадил от водата. Момичето било нагълтало вода и било в шок. Наложила се пълна реанимация и поставяне на системи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране