28.06.2019 | 13:07
Стадо овце падна от скалите на Царевец
Част от животните не са оцелели след нелепия инцидент

Стадо овце пропадна от историческата крепост Царевец във Велико Търново. Част от животните не са оцелели след нелепия инцидент.

Все още не е ясно как овцете са се оказали в района на една от историческите църкви на крепостта. Туристи ги подплашили, при което цялото стадо хукнало към скалите и паднало от няколко метра височина.

Според директора на регионалния исторически музей Иван Църов, вероятно някой собственик от кв. „Асенов” е изтървал стадото си и така то се е оказало на Царевец.

„Макар да изглежда, че резерватът е в града, той реално е извън града и отвсякъде може да влезе животно”, обясни той.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Какво правят конете свободно пасящи в градката градина на София, Биволите разхождащи се на магистралата и Овцете пасящи в Национален Историески Музей.
    И последствията от неотговорноста на собствениците им съчетано с мързеливоста и податливоста за искане на подкупи от Държавнитге Контролни Органи се равнява в стотици хора изгибили живота си по пътищата или осакатени, постоянни посетители на болиците и лежащи на държавни помощи.
    Всичко това струва милярди лева за здравеопазване,медикаменти,изплатени застраховки, и отделно рабитото здраве и живот на тези които са останали живи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране