16.06.2021 | 10:59
Стефан Янев ще се срещне със Зоран Заев
Утре в София пристига официална делегация на Северна Македония

Служебният премиер Стефан Янев ще се срещне в София с премиера на Северна Македония Зоран Заев.

Това съобщи служебният премиер при откриването на заседанието на Министерския съвет. В четвъртък в София официална делегация от Република Северна Македония, която е водена от премиера Зоран Заев.

“Ще проведем разговори в общата политическа картина и в дълбочина, и в конкретика, в търсене на подходящи решения, които са в интерес на народите и на двете страни”, каза Янев.

Подробности по програмата на официалната визита ще бъдат оповестени по-късно.

Въпросите, които ще разглеждаме са от особена важност и за двете страни и се надявам практическите стъпки, които можем да направим между двете правителства, да намерят по-късно отражение и в позиция, която ще бъда разгледана и в българския парламент, и да се търси дълготрайно решение, което е в интерес на европейската интеграция и перспектива на всички страни от Западните Балкани, посочи Янев.

Междувременно Заев обяви, че е не е оптимист, че спорът ще се реши преди Европейския съвет другата седмица.

“Имам чувството, че на 22 юни няма да се реши проблемът с България, но не е невъзможно да се реши,” каза той македонски медии.

Заев подчерта, че в момента в България има служебно правителство и по тази причина не иска да завишава очакванията на македонците.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране