26.01.2016 | 0:01
Стивън Ло пак e актуален за ЦСКА
Бизнесменът от Хонконг може да помогне на клуба, ако все пак се реализира проектът му край Равно поле

Бизнесменът от Хонконг Стивън Ло отново се появи като спасителен вариант за ЦСКА, съобщи TV7. Според информацията Ло пак е проявил интерес да инвестира в клуба, ако се реализира мащабният му проект за построяване на туристически комплекс „Св. София“ край село Равно поле.

За същото имаше вероятност още през пролетта на 2014 г., като за влизането на Ло в ЦСКА активно съдействие оказваше тогавашният шеф на надзорния съвет и главен акционер Александър Томов. Но проектът за развлекателния център беше замразен и това попари надеждите на Томов за спасителна инвестиция в клуба. Сега обаче има вероятност „Св. София“ да започне да се изгражда, което ще поднови и интереса на Ло към футболния клуб.

Преди няколко дни сегашният спонсор на ЦСКА Гриша Ганчев приветства всеки, който иска да помогне на отбора. Но е интересно да се разбере отношението му към интереса на Ло. Отделно се изчаква и решението на бизнесмена Васил Божков, който се ангажира да обяви намеренията си за спасяването на ЦСКА, след като разбере пълната картина на финансовото състояние на дружеството.

Междувременно към проблемите на ЦСКА се прибави и писмо от ФИФА, с което клубът се задължава до 1 февруари да плати около 1 млн. лв. на бившите си футболисти Бернардо Тенгариня и Нилсон Антонио. Ако срокът не бъде спазен, клубът е заплашен с тежка финансова санкция.

От „Българска армия“ засега не са излезли с официален коментар за писмото, тъй като се надяват случаят да бъде препратен към граждански съд предвид делото за несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД. Това е и причината да не се извършват други плащания по решения на ФИФА и УЕФА.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране