28.01.2016 | 0:35
Стойчо иска невъзможното
Младенов търси 36 млн. лв. от държавата за мъжки футбол

Стойчо Младенов поиска невъзможното за футбола у нас. Бившият треньор на ЦСКА смята, че държавата трябва всяка година да инвестира по 36 млн. лв. в отборите от „А“ група. Той подкрепи идеята да се създаде Висша лига, в която да участват клубове с бази и финансови възможности, които да получават и държавно финансиране поравно. Според него това трябва да се направи не само за футбола, а за всички спортове.

„За държавата не е проблем на 12 клуба да дава по 2-3 млн. на година. В Турция и Сърбия не е ли така? Защо да не бъде и при нас. Много ли са за една държава 36 млн.“, заяви Младенов след церемонията по награждаването на най-добрите спортисти на ОСК ЦСКА.
„По най-бързия начин клубовете, които имат бази и възможности, трябва да са в тази Висша лига.

Идеята за рестарт на българския футбол трябва да се осъществи. Но това трябва да се случи с помощта на държавата. Тя трябва да упражнява контрол върху футболния съюз“, допълни Младенов. Той обаче пропусна да припомни, че по устав на ФИФА правителствата нямат право да се месят в управляването на футбола. В противен случай лицензът на дадената държава се взима.

Според Младенов, който в момента е без работа, не е нормално в елита да не бъдат ЦСКА, Литекс и Локо Сф. „А група изглежда смешна, аматьорска, без качество и без интрига. След комунизма Литекс е най-работещият и най-успешният футболен проект в България. С лекота се взе решение, което не трябваше да се взима. Трябваше да се помисли за футбола. Аз не съм за компромисите, но след като 25 години са се правили, защо не се направи още веднъж в името на футбола“, каза още Младенов и подкрепи думите на Наско Сираков, че шампионът на България е бил определен в канцелариите на БФС.

„Когато говорех истините в очите, мен ме наричаха ревльо, плачко и какъв ли не. Ама явно съм бил прав в тези две години в това, което съм коментирал. Защитавах ЦСКА, залагах името си и авторитета си, а каква подкрепа получих? Никой не застана зад мен. Сега, когато катурнаха клуба, дайте да видим какво да правим. То мандалото хлопна“, завърши Младенов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране