13.03.2016 | 0:01
Стойчо Стоев пое вина за кризата в Левски
Треньорът и медицинският екип търсят решение на проблема с многото контузени

Треньорът на „Левски“ Стойчо Стоев обяви, че той също носи вина за кризата в „Левски“. Специалистът каза, че не бяга от отговорност, но и призна, че при нова грешна стъпка на тима в първенството напрежението ще се увеличи и играчите ще бъдат още по-затормозени психологически.

„В един мач „Левски“ винаги може да загуби – във футбола има поражения, които са част от играта – каза още Стоев, чийто тим утре приема „Пирин“. – В никакъв случай обаче в отбора няма напрежение. То по скоро се създаде от медиите още преди мача с „Лудогорец“ и след него играчите бяха подложени на натиск. Ние сме наясно обаче, че отбор не се прави за месец-два. През януари взехме 6-7 нови футболисти и няма как през февруари те да бъдат на високо ниво. Трябва повече време.“

Треньорът допълни, че през изминалата седмица е пробвал няколко схеми на игра, като не е изключено срещу „Пирин“ да излезе с двама нападатели. Стоев обаче все още не е наясно на кои футболисти ще може да разчита за неделния двубой. Със сигурност срещата пропуска контузеният десен бранител Сашо Александров. Извън строя са още националът Георги Костадинов и младият Борислав Цонев.

„Имаме още няколко контузени футболисти, но тяхното състояние не е толкова тежко. Боби Цонев започна да тренира, но не бива да прибързваме с неговото пускане в игра, за да не стане нов проблем. В момента заедно с медицинския екип търсим причините за многото мускулни травми, за да можем за бъдеще да ги избегнем“, каза още специалистът.

Стоев е на мнение, че отборът на „Пирин“ няма да излезе на „Герена“, за да се надиграва, а ще се прибере и ще разчита предимно на контраатаки. Според треньора няма никакво значение, че „Левски“ е фаворит в мача, тъй като във футбола изненадите винаги са възможни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране