08.01.2024 | 20:59
Стоян Александров дал 306 000 долара на убития от сина му Кирил Русев, спорът за парите е от 2009 г.
На 4 януари Кирил Русев отива на среща със сина му Петър и е убит, а след това и подготвен за кремация с фалшиви документи
Стоян Александров

Жертвата на бруталното убийство Кирил Русев е взел крупна сума пари от Стоян Александров още през 2008 година със срок за връщане от 1 г. и не я е възстановил, включително и на сина му Петър като негов наследник, научи „24 часа“.

Дългогодишният спор за парите е в основата на жестокото престъпление, разплетено от МВР и прокуратурата само за часове. За отвличането и убийството на Русев обвиняем е Петър Александров, син на покойния бивш министър на финансите Стоян Александров. Той почина на 24 август 2020 г. След политиката той се занимава с бизнес, включително и с кредитиране. Точно заради това беше обвинен през 2018 г. от прокуратурата, когато свидетели разказаха за високи наказателни лихви, които са им налагани.

Кирил Русев е бил един от клиентите на Стоян Александров. За 306 хиляди щатски долара е договорът между фирма на Стоян Александров и Русев. На него също са му начислявани наказателни лихви, като сумата, която е трябвало да върне, е станала двойна през годините.  За това той е подписвал записни заповеди, но не се е издължил.

Споровете за парите се пренасят и след смъртта на бащата. До 4 януари, когато Русев отива на среща със сина му Петър и е убит, а след това и подготвен за кремация с фалшиви документи.

Очаква се Петър Александров и Александър Кинов да се изправят пред Софийския градски съд по искането на прокуратурата за постоянна мярка задържане под стража и за двамата.

С изстрели в корема и крака е била убита жертвата на Петър Александров, син на бившия финансов министър Стоян Александров, и погребалния агент Александър Кинов.

Засега оръжието не е открито.

Взети са натривки от ръцете и на двамата мъже, за да се установи кой е стрелял.

Изстрелите са попаднали над коремната кухина и в крака на жертвата. След това Александров  и Кинов успели да напуснат страната в посока Сърбия с личната карта на убития. Затова е назначена проверка с „Гранична полиция“.

24chasa.bg

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране