29.06.2019 | 0:01
Светослав Костов е новият генерален директор на БНР
Другите трима участници в конкурса бяха Валерий Тодоров, Даниела Манолова и настоящият ръководител на обществената медия Александър Велев

Съветът за електронни медии избра директора на радио „София“ Светослав Костов за генерален директор на БНР. Това стана при първото гласуване в медийния регулатор, предава БНР. Светослав Костов получи 3 гласа, а Митко Димитров – 2.

За Костов гласуваха Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова. Митко Димитров беше подкрепен от Иво Атанасов и от Ивелина Димитрова. Другите трима участници в конкурса бяха Валерий Тодоров, Даниела Манолова и настоящият ръководител на обществената медия Александър Велев.

Светослав Костов е магистър по „Български език и френски език“ от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, има специализация по журналистика. Стажувал е във Френското национално радио.

Преподавател е в Майсторския клас по радиожурналистика в БНР. Преподавател по „Радиожурналистика“ и „Спортен коментар“ в НСА „В. Левски“.

Професионалната кариера на Костов започва като репортер във в. „Пловдивски новини“ през 1995 г. В радио „Веселина“ (Пловдив) ръководи екип „Спорт“.  От 1998 г. работи в системата на БНР – първо в Радио Пловдив, после в програма „Хоризонт“ – репортер, редактор новини, коментатор, водещ на актуални и на развлекателни предавания.

С неговия глас слушателите свързват предаванията „Хора, пътища, автомобили“ и „Спорт и музика“. Бил е продуцент на „Актуални предавания и спорт“ в програма „Хоризонт“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране