18.06.2023 | 15:36
Сводка от лудницата в България: Депутат събира дарения за съд над журналист
Не и за помощ за бедстващите заради наводненията, не

Трагедията с наводненията вади на показ колко разпаднала държава сме. И как отново хората са оставени сами в бедствие, което можеше поне да не е толкова жестоко, ако имаше реално отговорни управленски структури, които поне да си бяха извадили поуки от подобните досегашни стихии. И най-важното – да поставяха на първо място именно грижата ЗА ХОРАТА.

Но къде ти… Нещо Народното събрание да се развълнува по темата? Друг път! Там хитовите импулси са други.

Ето, чета, че пак оня депутат активист, който с все сили се старае да превърне парламента във фарсово позорище, се хвърлил в нов скеч.

Взел да събира дарения за съдебно дело срещу журналиста Петър Волгин заради негов коментар във Фейсбук, който нещо раздразнил депутатина и приятелския му кръжец. Ако въобще се намери съд, който да заведе подобно дело, то ще си е откровено посегателство срещу свободата на словото, естествено.

И няма как да не свърши със срам за инициатора му. За това предупреждават дори по-разумните привърженици на политическата тенденция, въздигнала смешника до народен представител, на които явно вече им идват в повече номерата му. Но той нехае и си упорства в своята паралелна вселена.

Бих го попитала, като толкова го тегли да събира дарения, защо не пренасочи енергията си към помощи за пострадалите от наводненията. Обаче знам, че няма смисъл. Да се спасява всеки сам, както може. Че освен природните бедствия идат и други.

Припомняме, че преди дни депутатът от “Демократична България“ Манол Пейков обяви кампания за събиране на средства, с които да помогне на 102-годишна жена да заведе дело срещу водещия на БНТ и да може да иска сумата в пълен размер. Причината е, че жената не може да си позволи държавната такса от 4% върху цялата сума от 5000 лв. и затова засега е поискала само частично 1000 лв. В своя публикация малко по-късно Пейков обясни, че имало много хора, които искали да се включат в делото като ищци, защото били обидени от изказванията на Волгин.

А именно – в коментар във фейсбук той бе написал „Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд

Къдринка Къдринова

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране