09.01.2016 | 11:56
Татяна Дончева: Пеевски иска да вземе бизнеса на „Овергаз“
Бойко Борисов и Делян играят заедно, а медиите правят "химическо чистене" на Доган, казва политикът

Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева хвърли светлина върху най-големия актуален бизнес казус – спирането на доставките на газ от „Газпром“ за „Овергаз Инк.“ „Договорът на „Овергаз“ за доставка на газ изтича през 2017 г., кой ще влезе на тяхно място? Делян Пеевски“, казва Татяна Дончева пред Нова тв.

„Бойко Борисов и Делян Пеевски играят заедно, щом са стигнали до Сашо Дончев“, смята тя. В случая има ирония:  „Сашо Дончев е участник в проекта „Типинг пойнт“ на „Глобална България“, който създаде Бойко Борисов за голямата политика“, казва Татяна Дончева. „Сега той ще се върне назад, ще види дали не е бил наивен, че е смятал, че примитивните хора могат да се управляват лесно. Не могат. Политици, които нямат капацитет да разбират истинските проблеми на нацията, те не могат и да ги решат“, категорична е тя.

„Управляващите от ГЕРБ и ДПС в момента играят заедно. Бойко Борисов и Делян (Пеевски) играят заедно. Както в разкостването на КТБ, както в разкостването на политическата система, както в отстраняването на всички, които искат съдебна реформа, запазването на това статукво“, казва лидерът на „Движение 21“.

Дончева очаква срещу нея да има медийни атаки. Защо през последните години Цветан Василев и Делян Пеевски изкупуват медии като луди? 100% контрол върху медиите им дава да правят каквото си искат. Нямат абсолютно никакъв проблем, заключава Дончева.

Тя обърна внимание и на политическата сага с отстраняването на Лютви Местан от ръководния пост на ДПС: „Аз познавам Местан отдавна. Местан е даскал от Кърджалийско. Неговата реакция след ситуацията, която е станала на сбирката, защото той знае предисторията и би трябвало да се досеща, той е достатъчно умен за това, че Доган и Делян могат да го поставят в много груби ситуации, в които са необходими много здрави нерви. Такива здрави нерви Местан няма. Отиването му в турското посолство е доказателство за обратното. Местан не е фигура, която може да обърне ДПС. Той ако е бил фигура нямаше да го направят председател…Няма характер, хубав изказ, ораторско майсторство.“

Според Дончева цялата медийна преекспозиция на скандала е била в полза на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган:

„Голямата въпросителна е страхотната изява в продължение на 10 дни на всички креатури на Първо главно, РУМНО (б.р., бившето военно разузнаване) и Библиотекарския кръг. Всичките 10 дена обясняваха на целокупния български народ, че най-големият българин е Ахмед Доган. Най-големия, най-прозорливия, най-умния, най-всякаквия. Извинявайте много. Няма нужда да правите разбор на речта на Доган.

„Покрай тия 10 дена ние трябва да забравим ролята на ДПС и Доган в унищожаването на българската икономика, в този безумен грабеж на КТБ, в пълния монопол върху българските медии, които подлагат на манипулация цялата информация, и ролята им за разсипване на политическата система“, допълва Дончева. Тя смята, че почетният лидер на ДПС е излязъл от активната политика: „Целият този театър се играе, за да се направи химическо чистене на Доган. Въпросът е за какво Доган все още е нужен на тези хора и какво смятат да правят те с него. Защото Доган реално е излязъл от активна политическа дейност. Не може само общуването с Румен Вълка (б.р., бизнесменът Румен Гайтански, бивш концесионер на столичния боклук) да ви даде представа какво се случва в България и защо.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране