23.03.2024 | 10:21
Татяна Дончева размазващо: Христо Иванов е вреден човек за правосъдието
"Намърдал се е в американските финансови схеми, много добре ги усвоява"

Христо Иванов е вреден човек за правосъдието. Намърдал се е в американските финансови схеми, много добре ги усвоява от години, но той не разбира нищо. Това заяви бившият зам.-председател на Народното събрание Татяна Дончева пред БНТ.

Да се премахне следствената тайна може да се роди в главите само на хора, които нямат никаква практика.“, коментира темата Дончева.

Според лидерката на „Движение 21“, процедурата по избор на служебен премиер и правителство ще бъде първият тест пред новите промени в конституцията.

Какво ще стане, ако президентът откаже да назначи министрите, предложени от служебния премиер?, попита тя.

Имам впечатление, че това са хора, които не знаят какво искат. Те не могат да се разберат със самите себе си, пък какво остава с някой друг. Това са първите предпоставки за успех на едни преговори“, каза лидерът на „Движение 21“, част от коалиция „Левицата!“ в коментар на преговорния процес между партньорите във властта за ново правителство. Тя е убедена в много висока степен, че не е възможно да се стигне до успех в преговорите за ново правителство: „Всички искат властта. Разпределението на гласовете не позволяваше на никой да я има сам. ПП-ДБ имат претенции, които са напълно неадекватни на гласовете, които имат – да управляват еднолично. Употребяват инструменти, като например, искане от външните фактори да натискат потенциалния им коалиционен партньор….“, посочи тя.

В ДСБ поне имаше по-разумни хора, здраво стъпили на земята, но те се размиха необратимо“, смята Дончева.  Според нея, намирането на нормални хора, здраво стъпили на земята, с малко консерватизъм, имащи чувство за баланс, това е нужно в момента.

Според лидерката на Движение 21, процедурата по избор на служебен премиер и правителство ще бъде първият тест пред новите промени в конституцията.

Какво ще стане, ако президентът откаже да назначи министрите, предложени от служебния премиер?, попита тя.  Татяна Дончева не е убедена, че Бойко Борисов има най-голям интерес изборите на 9 юни да са 2 в 1, а не едно след друго: „Той е един от факторите, който ще реши в крайна сметка кое му е по-добре. Аз мисля, че ПП-ДБ имат по-голям интерес от избори 2 в 1. те ще смъкнат значително резултата, но може би разчитат, че това все пак ще ги закрепи. След това управление смятам, че „Демократична България“ ще претърпи най-сериозни щети, защото за тях партньорството с „Продължаваме Промяната“ е токсично. В ДСБ поне имаше по-разумни хора, по-смислени и по-здраво стъпили на земята, но се размиха необратимо в това, което се случи“.

2 коментара

  1. Иван каза:

    oсвен, че е вреден е и некадърен….

  2. гост каза:

    ….и не само за правосъдието

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране