26.12.2016 | 22:08
Тото Кутуньо се разминал със смъртта на фаталния Ту-154
Италианският певец бил поканен да пътува с ансамбъла "Александров" в Сирия, отказал заради ангажимент

Италианският певец Тото Кутуньо се е разминал със смъртта, отказвайки участие в новогодишния концерт на ансамбъла „Александров“ в Сирия.

Самият той написа, че е бил поканен, но е отклонил поканата и благодари на Бога, че е бил спасен.

„Новината за разбилия се самолет в Черно море ме шокира. На борда бе хорът на Червената армия. С тях съм преживял незабравими моменти, както в Русия, така и на Фестивала в Сан Ремо през 2013 г. Станахме големи приятели и имахме съвместни бъдещи планове…всъщност преди месец те ме потърсиха за същия новогодишен концерт. Искаха да пътувам с тях за Сирия, за да изнесем концерт за руските войници. За съжаление или за щастие, аз отказах, тъй като имах друг ангажимент. Съдбата пожела сега да съм тук и да ви разкажа за това. Благодаря ти, Боже…“, пише Кутуньо в официалния си профил във Фейсбук.

Самолетът с 92 души на борда падна в Черно море на 25 декември минути след излитането си от Сочи, където кацнал за презареждане. На борда му, освен музикантите от „Александров“, е имало военнослужещи и журналисти, сред които сътрудници на Първи канал и на телевизионния канал „Звезда“. Музикантите трябвало да поздравят за Новата година авиогрупата на руските Въздушно-космически сили в авиобазата Хмеймим в Сирия.

Възможно е самолетът да е бил претоварен, казват източници пред Интерфакс. „Свидетелските показания и други обективни данни, получени в хода на разследването, говорят за това, че самолетът не е успял да набере височина и поради някаква причина – вероятно претоварване и техническа неизправност, е паднал в морето“, казва източникът.

Очевидците разказват, че самолетът необичайно дълго летял ниско, не е набирал височина.

Междувременно, спасителите от руската Федерална агенция за морски и речен транспорт (Росморречфлот) прекратиха издирването на отломки, съобщиха пред РИА Новости от морската спасителна служба на агенцията. 3500 души се включиха в операцията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране