16.05.2015 | 12:47
Треньорът на шампионите: През зимата анализаторите ме направиха на нищо
Изиграхме изключително труден полусезон, най-вече психологически, коментира Георги Дерменджиев

Лудогорец стана шампион за четвърти пореден път. Отборът победи Локомотив София с 4:1 и подпечата предсрочно титлата си. Тя е първа за треньора Георги Дерменджиев, който има участие и в предишните три като помощник.

„Годината беше много дълга. Успяхме да влезем в груповата фаза на Шампионска лига. Изиграхме един изключително труден полусезон, най-вече психологически. Лудогорец се бореше срещу себе си, но и срещу всички. Ние го очаквахме, защото знаехме какво ще стане след това класиране. Това е растежът. Сигурен съм, че няма да се повтори това представяне след класиране в Шампионска лига или Лига Европа“, заяви Дерменджиев.

„Януари ме направиха на нищо, че колко слабо сме играли срещу Днипро в контролата. А виждате за какво става въпрос, те играят финал на Лига Европа. Такива анализатори… Искам да ви кажа, че клубът се държи на изключително високо ниво. Ние не отговаряме на нищо, а имахме много атаки. Мисля обаче, че точно така трябва да бъде. Едно явление като Лудогорец трябва да се поощрява. И аз искам – Левски, ЦСКА, „Ботев“ да бъдат добри и ви го казвам съвсем честно и искрено“, каза още наставникът.

„Това ми е първа титла като старши треньор и е много ценна. От тук нататък трябва да има надграждане, защото когато постигнем това – Лига Европа, а после Шампионска лига, това е качество. А не случайност. Радвам се на победата и на четвъртата поредна титла. Пет години – пет първи места, „Б“ група първо място и после четири поредни титли“, завърши Дерменджиев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране