14.07.2015 | 0:04
Цацаров дава спешно интервю, хиляди на протест срещу него в София
Цели институции са мафиотизирани от кръга #КОЙ, а МВР, ДАНС и прокуратурата прикриват мафията ДПС

Часове преди обявения протест срещу главния прокурор Сотир Цацаров той ще даде интервю пред бТВ. Скорострелното уреждане на негова публична изява разбуни мрежата и предизвика остри реакции.

Стотици българи смятат, че пиарската изява на Цацаров ще се изрази в шикалкавене по темата за реформите и отричане на връзките му с кръга #Кой и Делян Пеевски. Това ще предизвика нова буря от недоволство и ще накара още повече граждани да отидат пред Съдебната палата и да изразят гнева си срещу неработещата система и корупцията, завладяла ръководството й.  Въпреки взетите мерки да бъдат снимани протестиращите, хората не се отказват. „Време е за бунт!“, „Стига терор!“ и „Пеевски клиент, а не господар на прокуратурата“ са все по-често срещаните лозунги.

Членове на ГЕРБ се организират тайно от ръководството за участие в митинга. Те са гневни на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които са в поза изуйгащи пред Пеевски и ДПС, коментира „Фрог“. Хората недоволстват и се заканват това да е само началото на протестите. Ако трябва, ще се бием, но ще изтръгнем страната от ръцете на предателите и мафиотите, заявиха високопоставени гербаджии. Според тях положението вече е нетърпимо, цели институции са мафиотизирани от кръга #Кой, а МВР, ДАНС и прокуратурата прикриват мафията вместо да се борят с нея. Това не може да стане без одобрението на премиера Борисов, мрачно допълват активистите на управляващата партия.

Междувременно медиите на ДПС впрегнаха всичките си сили да бранят главния прокурор. С поведението си те още повече затвърждават популярната теза, че главният прокурор на България е протеже на движението. Самият Цацаров очевидно няма никакво намерение на опровергае слуховете, тъй сам приема да e маша на ДПС и Делян Пеевски. Широко дискутирана е темата за ролята на прокуратурата при дирижирания фалит на КТБ, както и наказателните акции на държавното обвинение срещу врагове на Делян Пеевски.  Последният случай е анонимната дописка в една от медиите на движението – в. „Труд“ за корупция в Министерство на правосъдието. Именно тя стана повод да започне проверка на всички обществени поръчки във ведомството на Христо Иванов, който иска да реформира съдебната система и да ограничи влиянието на ДПС върху магистратите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране