24.05.2018 | 22:57
Цензура: Нито една телевизия не смее да попита външния и военния министър защо лобираха за „Илинденска Македония“?

От днес всички телевизии в един глас порицават безумната идея на Зоран Заев новото име на Македония да е „Илинденска Македония“. Довчера телевизионните рупори на властта повтаряха като папагали опорните точки на външното и военното вице, които възторжено акламираха македонистката идея да се отречем от Илинденско-Преображенската епопея от 1903-а и великодушно я дарим на Скопие.

Тази сутрин обаче никой не смее да попита Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева защо с такава страст бранеха кражбата на българска история, порицана дори от Гърция. Защо елините трябва да бранят българските интереси, а наши министри да пригласят на македонистите в Скопие?

Къса памет ли е това или просто правителствена цензура?

Късопаметните ни медии пропускат още един гаф на властта. Преди десетина дни в интервю за Би Ти Ви македонският премиер най-нахално заяви, че в Пиринския край имало македонско малцинство. От МВнР не последва никаква реакция, дори не извикаха дискретно македонския посланик в София, за да му кажат, че договора за приятелство с Македония не допуска подобни провокации. За ВМРО да не говорим – те отдавна капитулираха пред македонизма, защото за лидера им министерското кресло е по-скъпо от некви си идеи.

Всъщност в рамките на две седмици Скопие изстреля два провокационни залпа срещу Договора за приятелство между България и Македония, подписан на Илинден, Лето 2017-о. Първо ни казаха, че в Пиринско сепаратистката секта „Илинден“ има хиляди последователи, след което ни сервираха името „Илинденска Македония“.

Какъв е тоя страх от властта, дами и господа в електронните медии? Нали медиите са свободни и не зависят от правителствените субсидии?

Велизар Енчев

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране