04.07.2016 | 17:25
Цирк на стадион „Българска армия“: ЦСКА не пуска ЦСКА
Синдикът Дора Милева влезе на стадиона с полиция

Раздвоението в ЦСКА придобива вече трагикомични изражения. Двата клуба – новият ПФК ЦСКА-София (на Гриша Ганчев) и автентичният ПФК ЦСКА АД (на афиширалия готовност да го възражда Васил Божков) вече водят открита война. Според Дора Милева, синдикът на обявения в несъстоятелност ПФК ЦСКА АД, от другия клуб заключили стадион „Българска армия“ и накарали служителите да си тръгнат. Днес до ранния следобед никой не можеше да влиза в арената в Борисовата градина. Това принуди Милева да пристигне с полиция и няколко патрулки.

Запалянковците, охраняващи стадиона, отвориха вратите и си заминаха. Тази вечер от 19:00 часа ПФК ЦСКА АД трябва да направи първа тренировка под ръководството на Адалберт Зафиров. Отборът чака решение на БФС дали ще получи лиценз за „Б“ група.

В същото време новият ЦСКА (напрактика „Литекс“ и „Чавдар“ Етрополе) замина за Австрия, където ще води втората част от подготовката за Първа професионална лига. Тимът ще е един 14-те в новия формат на елитната дивизия.

ПФК ЦСКА-София разпространи декларация, в която покани Дора Милева на Армията:

„До г-жа Дора Милева, иззела функциите на изпълнителен директор на НОВЕ Холдинг АД

Уважаема г-жо Милева,

Изключително радостни сме от ентусиазма ви да развивате спорт и в частност българския футбол. Ние винаги сме подкрепяли спортните проекти, така ще постъпим и в този случай. Не искаме да стават ексцесии сред феновете, искаме мир и любов!

От публикации в медийното пространство научаваме, че организирате сборове, лагери и тренировки. От наша страна няма никакъв проблем да използвате съоръженията на „Армията“, заповядайте! Единствената ни молба е да не стъпвате и да не провеждате занятия на основния терен, защото е след ремонт и тревата има нужда от технологично време да заздравее.

Очакваме ви! А на състезателите от детско-юношеската школа на ЦСКА и на техните родители искаме да кажем да бъдат спокойни, да не се поддават на евтини провокации и махленски заплахи за прекратяване на кариерите им. Ние вярваме, че всички от ДЮШ на ЦСКА са щастливи, защото тренират в най-големия отбор и се докосват до най-добрите футболисти!“.“

Малко по-късно Милева уточни пред журналисти, че на стадиона нямало служители, а хора на Гриша Ганчев. Издадената заповед за недопускане на външни лица била скъсана от изпълнителния директор Николай Паслар. Засега положението било спокойно. Футболистите на ПФК ЦСКА АД няма да тренират на изграждащия се терен, а само на пистата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране