21.07.2017 | 12:15
ЦРУ: Руснаците търсят всяка възможност да затруднят живота ни
Проблемът е,че Русия иска да „дразни“ САЩ и ще продължи да се намесва в американските действия в Сирия

Американските интереси в Сирия са по-различни от руските, но въпреки това двете страни могат да си сътрудничат. Проблемът е,че Русия иска да „дразни“ САЩ и ще продължи да се намесва в американските действия в Сирия. Това заяви директорът на ЦРУ Майк Помпео по време на конференция посветена на сигурността, цитиран от ТАСС.

„Опитваме се да намерим сфери, в които можем да работим с руснаците. Но нашите интереси в Сирия не са еднакви. От гледна точка на разузнаването, искаме такива области в Сирия, в който може да се действа за благото на американските, а не руските интереси. На тях им харесва да имат незамръзващо военно пристанище, както и да създават неприятности на Америка. Смятам, че те се опитват да намерят такива места, където могат да усложнят живота ни, както и такива, където могат да извлекат нещо полезно за себе си“, заяви Майк Помпео.

Шефът на ЦРУ се съмнява, че целта на руското присъствие в Сирия е борбата срещу терористите от ДАЕШ. Приносът на Русия срещу тях е „минимален“ по думите му, но се надява все пак да се намерят места в света, където САЩ и Русия могат да си сътрудничат в борбата срещу тероризма.

На журналистически въпрос САЩ трябва да гледат на Русия като на враг, Помпео отвърна:

„Всичко това е много сложно. Живеем в свят, в който руснаците имат огромен ядрен арсенал и са се закрепили в Сирия. Те взеха Крим и имат опорен пункт в югоизточна Украйна. Мисля, че търсят всяка възможност, която може повече да затрудни живота ни, мисля, че те намират това за полезно““, каза той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране