10.03.2015 | 21:38
ЦСКА бе обвинен в трупане на пореден дълг
Фирма за спортна екипировка твърди, че клубът не изпълнява договор за десетки хиляди левове

Нови обвинения бяха отправени към сегашното ръководство на ЦСКА. Този път те дойдоха от представителя на фирмата за спортна екипировка Legea за България Георги Георгиев. Футболистите на ЦСКА играят в момента именно с екипите на тази компания.

Според Георгиев, срещу ЦСКА е заведено дело за неизпълнение на договора с Legea. Той даже обяви, че предстои осъдителна процедура в ход и клубът ще трябва да плаща десетки хиляди евро.

„До Нова година успявах да прикривам неизпълнението на договора, но сега ще го кажа. Ежедневно се трупат хиляди лева за ЦСКА. Само за последния мач с „Берое“ глобата е над 10 000 лева. Клубът знае това нещо, предстои осъдителна присъда за клуба. Такова аматьорско поведение, каквото има в момента в любимия ми клуб, няма дори в аматьорските групи. На 10 декември съм уведомил лицето А.Т. (бел.ред. – Александър Томов) да си прочете договора, той ми каза: „Не ме занимавай, ти ли ще ме учиш кои договори да чета“, коментира Георгиев пред телевизия „РИНГ БГ“. ЦСКА има действащ договор с Legea, но още на 14 януари сключи споразумение за следващия сезон с конкурентната компания Lotto, като от клуба тогава обявиха, че с този ход очакват увеличаване с 4-5 пъти приходите от търговска дейност.

Пред същата телевизия бившият юрист на ЦСКА Радостин Василев показа договора за смяната на собствеността на клуба, който е бил сключен през лятото на 2013 г. между бившите управници в лицето на шефовете на „Титан“ и следващото ръководство, представлявано от Александър Томов. В документа ясно личи съгласието на Томов да погаси всички задължения на клуба в замяна на придобиването на акции. Посочено бе и участието на настоящия треньор Стойчо Младенов като посредник при предишни входящи трансфери в ЦСКА, с които допълнително е било утежнено финансовото състояние на клуба.

В допълнение специалистът по спортно право Георги Градев отрече с документ обвиненията на Томов, че дължимият процент от „Астън Вила“ към ЦСКА по трансфера на Александър Тонев от „Лех“ в английския клуб е прехвърлен към фирмата на Градев. „Аз съм нает да го събера. Г-н Томов ме клевети и поради тази причина отива на съд“, категоричен бе Градев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране