15.10.2016 | 23:00
ЦСКА и „Левски“ завършиха наравно – 1:1
Головете отбелязаха Франсис Нар в 34-ата минута и Преслав Йорданов от дузпа в 77-ата

Дербито на 10-я кръг на Първа лига между ЦСКА и „Левски“ завърши без победител. Пред близо 25 000 зрители на стадион „Васил Левски“ двата тима направиха 1:1, а головете отбелязаха Франсис Нар в 34-ата минута и Преслав Йорданов от дузпа в 77-ата.

Домакините започнаха по-активно срещата и още в 7-ата минута можеха да открият резултата. Рубен Пинто отправи мощен удар от над 20 метра, но Боян Йоргачевич с една ръка изби в корнер. В 12-ата ЦСКА създаде нова възможност за гол, но вратарят на „Левски“ улови.

Едва в 18-ата минута „сините“ погледнаха към наказателното поле на съперника. Пиргов потърси Адениджи с пас от дълбочина, но Чорбаджийски се намеси и изчисти.

В 33-ата минута символичните гости пропуснаха идеална възможност за гол. След центриране в наказателното поле, Китанов се засуети, но и футболистите на Люпко Петрович не се ориентираха правилно в ситуацията и се разминаха с гола.

Въпреки по-малкото реални възможности за попадение, „Левски“ поведе с 1:0 в 34-ата минута. Точен бе Франсис Нар след асистенция на Адениджи.

Второто полувреме отново започна с натиск на „армейците“. В 54-ата минута играчите на ЦСКА поискаха дузпа за игра с ръка на Минев в наказателното поле, но съдията бе категоричен, че няма такава.

Георги Костадинов пропусна идеална възможност да удвои преднината на „сините“ в 69-ата минута. Той се озова сам срещу Китанов, но стреля право в тялото му.

Няколко минути по-късно обаче „червените“ получиха правото да изпълнят дузпа след като Йоргачев спъна в наказателното поле Йорданов. Именно нападателят на домакините бе точен от бялата точка за 1:1.

В добавеното време „Левски“ можеше да сложи край на интригата, но влезлият като резерва Виктор Генев пропусна.

Ремито прекъсна серията на „сините“ от седем победни мача в шампионата, но те остават начело в класирането с актив от 24 точки, с 2 повече от втория „Лудогорец“. ЦСКА е трети с 18 точки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране