20.05.2015 | 17:27
ЦСКА остана без лиценз за Европа и А група
"Локомотив" (Сф) също отива при аматьорите

ЦСКА и „Локомотив“ (Сф) не получават лиценз за участие в евротурнирите и в първенството на А група, стана ясно преди минути. Двата клуба имат 7 дни, за да обжалват решението на лицензионната комисия към БФС.

То обаче е окончателно за евротурнирите, което означава, че дори да спечелят обжалванията си, ЦСКА и „Локомотив“ (Сф) ще могат да играят в А група наесен, но не и в Лига Европа, дори спечелят квоти. И двата клуба имат дългове към НАП, които не са успели да уредят до 31 март тази година.

При това положение, както и да завършат мачовете от първенството, два от българските участници в Лига Европа ще бъдат „Литекс“ и „Берое“. Третият ни представител ще бъде победителят от финала за Купата на България между „Левски“ и „Черно море“ на 30 май.

Лиценз за следващия сезон не получават още „Марек“ и „Хасково“, които обаче изпадат от А група и тяхното бъдеще тепърва ще се решава.

Ето и официалното съобщение на БФС:

„След проведено редовно заседание във вторник, 19 май, Лицензионната комисия разгледа в детайли всички допълнителни документи на клубовете и отказа издаването на лиценз за участие в европейските клубни турнири и българското първенство на отборите на ЦСКА, „Локомотив“ (Сф), „Марек“ и „Хасково“. Лиценз за участие в европейските клубни турнири получава отборът на „Черно море“.

Клубовете, неполучили лиценз, имат право да обжалват в едноседмичен срок пред Апелативната комисия. Всички засегнати клубове са уведомени за решенията на Лицензионната комисия.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране