10.08.2015 | 1:26
ЦСКА започна победно във „В“ група
Армейците разбиха с 3:0 Струмска слава от Радомир

ЦСКА започна с победа участието си във „В“ група. Армейците удариха с 3:0 Струмска слава от Радомир на стадион „Българска армия“ и записаха първи исторически точки при аматьорите.

Попаденията в мача забиха Преслад Йорданов (22-ата минута), Йордан Йорданов (86) и Александър Бранеков (88). Като цяло ЦСКА тотално надигра гостите си, но направи фрапантни пропуски и се лиши от още по-сериозен разгром над Струмска слава.

Преслав Йорданов пък на три пъти целеше гредите. Играчите от Радомир нито веднъж не застрашиха вратата на армейците. Трябва да се отбележи, че повече от 8000 зрители посетиха този мач на ЦСКА във „В“ група.

Срещата започна с атаки за ЦСКА и още в началото червените притиснаха гостите в собствената им половина. В 9-ата минута армейците скочиха за дузпа за блъскане на Преслав Йорданов в пеналта, но не последва наказателен удар. Две минути по-късно Преслав Йорданов стреля мощно, но топката срещна левия страничен стълб на Струмска слава, последва добавка на Йорданов, но отново в гредата. В 19-ата минута с пропуск се отчете и Николай Цветков.

Три минути по-късно Преслав Йорданов се пребори за една безнадеждна топка и успя да я мушне в мрежата на гостите за 1:0. До края на полувремето ЦСКА контролираше играта, но така и не успя да вкара нов гол. Второто полувреме армейците отново започнаха с мощни атаки и не даваха никакъв шанс на радомирци. В 50-ата минута Преслав Йорданов за трети път натресе гредата. Послредваха нови армейски атаки, но и непростими пропуски в атака.

В 71-ата минута Станислав Маламов можеше да вкара, но вратарят Костов спаси. Малко по-късно и Грънчов не успя да отбележи. Така се стигна до 86-ата минута, когато Борис Галчев асистира на Йордан Йорданов и той с глава опъна мрежата на гостите за 2:0. Две минути по-късно и Александър Бранеков с глава вкара и направи 3:0. В последната минута втори жълт и респективно червен картон от състава на гостите получи Петков. Така ЦСКА удари Струмска слава и записа историческа първа победа във „В“ група.

ЦСКА – СТРУМСКА СЛАВА 3:0

Голмайстори:

1:0 Преслав Йорданов (22)
2:0 Йордан Йорданов (86)
3:0 Александър Бранеков (88)

ЦСКА: Колев, Чорбаджийски, Бранеков, Галчев, Пр. Йорданов, Ал. Александров, Аясс, Кикарин, Маламов, Цветков (61-Й. Йорданов), Грънчов

Струмска слава: Костов, Петков, Ашимов, Тасев, Евгениев, Иванов, Стоянов, Колиманов, Джаейоба, Зюмбулев, Аспарухов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране