04.07.2023 | 11:09
Цветан Цветанов: Роднините на Терзиев са били ключови фактори в ДС
Фирма "Телерик" е просто продукт на неговите близки и роднини

Противоречията, които излизат около кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София и информацията за неговите роднини са притеснителни – те все пак са били ключови фактори в Държавна сигурност. Това каза председателят на Републиканци за България и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов в „Демокрацията“ по TV1.

Той подчерта, че фирмата, с която е успял Терзиев е започнала от една добра основа, продукт на неговите близки и роднини и оттук може да се направи извод дали това е най-добрата кандидатура за демократичната общност, за десницата, съобщиха от пресцентъра на „Републиканци за България“.

Според Цветанов ако беше направен един предварителен избор, който е възприет в нормалните демократични общества, щеше да има много повече прозрачност в процесите. „Ако имаше двама-трима кандидати още, за да има състезателно начало, тогава може би Терзиев щеше да победи, но и да има вътрешен избор, който да консолидира всички останали опоненти, които имат резерви към неговата кандидатура“.

Цветан Цветанов заяви, че ако в началото на Демокрацията са били отворени досиетата на бившата Държавна сигурност, тази тема днес е нямало да се коментира. И припомни, че в качеството си на вътрешен министър заедно с проф. Веселин Вучков (тогава зам.-вътрешен министър) са били подложени на натиск затова, че са предали над 1 млн. информационни единици на Комисията по досиетата.

„Проблемът е, че много от тези досиета бяха прочистени и всъщност никой не успя да разбере каква е истината. В момента говорим, 30 години по-късно за нещо, което не можем да прочетем и затворим“, обясни Цветанов.

1 коментар

  1. Адам каза:

    Айде сега и Цвъки „многознайкото“ се произнесе „експертно“ по въпроса!
    Ама как така бе Цвъки на времето информацията за вас двамата с Буци не беше смущаваща?!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране