23.12.2019 | 12:30
Цветан Василев обвини Бисер Лазов, че отклонявал активи от КТБ и криел Пеевски
Осребряват се кражби на активи на КТБ от "шайката, организирала фалита й", а Пеевски е с "шапка-невидимка"

Бившият мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев пусна видео, в което представя своя обзор на 2019 г. и развитието на делото за фалита на банката.

Според ескбанкера развитията по делото КТБ не са съвместими с концепцията за правова държава. Той дава за пример показни акции и издевателства над неудобни хора, включително и адвокати, арести и тормоз на свидетели на база на фалшиви показания и пренебрегване на сигнали за кражби на активи на банката.

Василев твърди, че главният свидетел по делото Бисер Лазов е отклонявал активи на банката, за да обогатява себе си и роднините си. Освен това Лазов прикривал ролята на бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеески и вменявал на колегите си вина за неща, които е извършил и решил лично той.

Във видеото Цветан Василев защитава тезата, че се осребряват кражби на активи на КТБ от „шайката, организирала фалита й“, а Пеевски е с „шапка-невидимка“.

 

1 коментар

  1. М. Мартинов каза:

    И този ги офлянква. Всичките му изказвания са завоалирани така, че никога не става ясна картината, която представя. Истински честният човек, загубил банката си би представил интригата в прав текст 1 към 1, без въртележки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране