04.03.2024 | 21:48
Цяло село се оплаква от агресията на бивш борец (видео)
Потърпевшите са много, а в Яворница разказват, че той имал психични отклонения

Цяло село се оплаква от агресията на бивш борец, разказват потърпевшите жители на Яворница, Петричко в репортаж на NOVA.

Сред пострадалите от агресията на бившия състезател по борба Любен е местен бизнесмен. Той споделя, че е закупил обект за строителна дейност и е наел работници. Чул викове “марш оттам”, “какви сте вие”, “от коя държава сте”. После бил повален от бореца, каквато съдба сполетяла и трима от работниците му. Така и не разбрал защо човекът проявява такава агресия. Споделя, че местната власт не обръща внимание на проблема, не го защитава, но проявява нехайство.

Друг жител на селото споделя подобна история:

“Удари ме във врата с юмрук, после в лицето, целият станах в кръв. Свали ме на земята и започна да ме рита. Не знам луд ли е, болен ли е. Добре, че едно момче ме спаси. Въобще нищо не съм му казвал, много пъти ме е поздравявал. Казаха ни, че нищо не може да се направи, дори да го задържат – пак ще го пуснат”, обясни той.

Баща пък споделя, че докато шофирал и возил в колата децата си, въпросният мъж се хвърлил върху автомобила. Над 200 подписа са събрани в опит да се обърне внимание от страна на институциите. До момента без резултат.

Агресията на Любен не е отсега

През 2012 година Любен Илиев става част от криминалната хроника след като напада полицаи. С още няколко приятели Любен бил на дискотека в Благоевград. На излизане компанията решила да си купи закуски. Между приятелите се заформил бой, който те обяснили пред съда като “приятелско сборичкване, нищо сериозно”.

Виждайки ги, близкият автопатрул, в който били полицаите Ивайло Иванов и Емил Димитров, отишъл на място. Шампионът по борба отказал да си даде личната карта, започнал да плаши с уволнение, да псува и обижда полицая Иванов и колегите му: “Мухльовци! Боклуци!”.

След отправените реплики скочил на бой, съблякъл се гол до кръста и предложил на представителя на реда да се оправят по мъжки. Полицаите извикали за подкрепа още свои колеги, с помощта на които борецът бил задържан.

По време на пътуването до Първо РУП – Благоевград в полицейския бус, шофиран от Ивайло Иванов, борецът му нанесъл удар с глава, а после се изхрачил и наплюл полицая и останалите му колеги.

Заради разминавания в показанията делото в понеделник бе съпроводено от редица очни ставки. Неведнъж пък на шампиона Любен Илиев бе направена забележка от съдия Николова да не фамилиарничи с нея и да се обръща към съдията уважително на “Вие”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране