30.12.2017 | 0:01
Турция: Най-близки сме с България
Анкара вижда най-топли отношения със София в ЕС

Анкара има най-близки отношения с България в ЕС. Това заяви председателя на комисията за хармонизиране с ЕС към Великото национално събрание на Турция Касъм Гюлпънар, цитиран от турските медии.

През вчерашния ден турски медии излязоха с материал, който обвинява България, че не се е застъпила за членство на Турция в ЕС, въпреки че предстои да бъде председател на Съвета на Европа.

„Ако ЕС реши да изостави преговорите с определена страна, ротационният председател не може да заяви „въпреки всичко аз ще продължа преговорите“. С България имаме най-близки отношения от всички държави в ЕС. Позицията на България по отношение на Западните Балкани от дълго време се поддържа и от наша страна. Независимо дали с Турция или без Турция, ние желаем разширяването на ЕС към Западните Балкани“, заяви Гюлпънар.

Той дори подкрепи думите на българския премиер Бойко Борисов, който призова да се спре с лицемерието на ЕС за членството на Турция. Според него в последно време председатели на ЕС са били все малки държави, които трудно могат да си позволят инициативност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране