04.04.2024 | 10:12
Ударът срещу Петя Банкова e заради аферата с кокаина в Бургас, парите били за купуване на изборите
Адвокатката ѝ потвърди, че това й се случвало, защото е пресякла финансов поток

Шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова имаше данни, че с парите от наркотиците, които бяха наскоро наскоро в Бургас в пратка с банани, са щели да се използват за купуване на избори. Това каза в интервю за бТВ адвокатката ѝ Аделина Натина, а водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев припомни, че става въпрос за афера със 170 кг кокаин.

Някой се погрижи тя да не си свърши работата и да не стигне до край, коментира юристката и след като водещата Мария Цънцарова поясни, че вероятно Банкова е имала подозрение, че това ѝ се случва, защото е пресякла финансов поток, Натина отговори с „точно така“.

„Петя Банкова е с много високи морални качества. Винаги е била много чувствителна на тема корупция. Тя разби канали, които са събирали подкупи по всякакви митнически и полицейски пунктове“, подчерта адвокатката на Банкова.

По думите й шефката на „Митници“ не е задържана, но и не я пускат да се прибере.

„Когато искате да бъде задържано лице, но няма заповед за задържане на всеки няколко часа му давате призовка за още 2-3. Не знаем кои са другите лице“, заяви Натина.

На въпроса колко призовки е получила, за да се удължи престоя на шефката в КПКОНПИ на пл. „Света Неделя“ 1, адвокатката отговори с „достатъчно“.

„Според НПК когато се извършва обиск, се обявява какво се търси. В офиса търсеха пари, а в дома ѝ служебни документи. Не откриха нищо. Иззеха се лични бележки, които не са свързани с работата ѝ, а са от следването ѝ по психология“, добави тя.

„Беше иззет договора за потребителски кредит на съпруга ѝ. От офиса взеха служебни документи, в които Петя Банкова е описала в лични бележки как да разбие действащи канали. Откакто Петя Банкова е изпълнителен директор на Агенция „Митници“ има хванати рекорден брой канали за наркотици и всякакви корупционни дейности“, допълни адвокатът на Петя Банкова.

„Когато Банкова е била служител в ДАНС е била принуждавана да извършва дейност, които според нея излизат от закона и морала. Затова е подала молба за напускане. Казвала е, че в поръчки за мачкане на хора няма да участва“, подчерта Аделина Натина.

Снощи финансовият министър Асен Василев коментира, че това е акция за сплашване на шефката на агенция „Митници“, която тръгна да пресича каналите на контрабандата и уволни 20 митничари по сигнали на чужди митнически организации, правителства и служби, а самата Банкова каза, че първата жертва на новото КПКОНПИ, но сподели, че няма да се предаде.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране