26.01.2024 | 13:16
Убийцата от Външно министерство за Пейо: Сега е на по-добро място – в ада!
Мама го удуши, казала Габриела, опитвайки се да се измъкне „суха“

„Сега е на по-добро място – в ада“. Това казала тъщата на Пейо Пеев – дипломатката Красимира Трифонова пред разследващите, с което ги шокирала. Тя изобщо не изпитвала съжаление.

При първия разпит дъщеря й Габриела признала, че Красимира е убийцата на Пейо.

„Мама го удуши“, казала тя, но впоследствие отказала да потвърди показанията си пред съдия, а сега тези твърдения няма да бъдат взети под внимание, тъй като е кръвна роднина по права линия и законът й дава право да се откаже да дава сведения, които биха уличили майка й, пише вестник „Телеграф“, позовавайки се на собствени източници от МВР.

Според тях, полицейските власти имали сериозни доказателства срещу Габриела и Красимира. Оказва се, че те са допуснали груба грешка, която ги уличава в бруталното престъпление. Тъщата Красимира е заляла тялото на Пейо със спирт, затворили са го в автомобила му, оставили са колата в полите на Витоша и са драснали клечката, но не се сетили да отворят прозорците и тъй като всичко било затворено, кислородът бързо свършил и огънят загаснал, оставяйки трупа на Пейо и куп улики по случая.

Как е извършено убийството?

На 18 януари двете поканили Пейо за среща. В 21.13 часа камерата заснема как автомобилът започва яростно да се тресе, най-вероятно от борбата, която се разразява в него. Точно два пъти вратата на Пейо се отваря, но някой бързо се протяга и я затваря. Предполага се, че това е Габриела, която според обвинението се е хвърлила върху гърдите му да го придържа, докато майка й го души.

Първоначално разследващите получили информация, че жените уж извели и кучето, затова предположили, че са удушили Пейо с каишката. При огледа на колата обаче в нея бил открит кабел, който е даден за изследване. Ако по него се открие ДНК от жертвата, то ще е категорично ясно, че с него е бил удушен.

След като Пеев е ликвидиран, минават 26 минути, в които нищо не се случва. Изведнъж колата потегля и изчезва от обсега на камерата. В 21.39 часа на друга камера в района се вижда как Габриела слиза от колата, а тя продължава, но вече убитият Пеев се смята, че е на мястото до шофьора. Според обвинителите най-вероятно в този близо половин час жените са преместили тялото му на пасажерското място, за да може тъщата да шофира.

1 коментар

  1. Slayer каза:

    You wish you were in Hell! Ушковците и те слушат – каквото им пусна, това.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране