29.07.2016 | 18:39
УЕФА: „ЦСКА-София“ няма емблема и история
Вчера УЕФА постанови с писмо до изпълнителния директор на БФС Борислов Попов, че разглежда ПФК "ЦСКА-София" като нов и различен клуб

Сайтът на УЕФА премахна емблемата и историята на ЦСКА от страницата на „ЦСКА София“ в раздела си за българския футбол. В сайта „ЦСКА-София“ е представен с празно място, вместо емблема, а в справката за постиженията на клуба в европейските клубни турнири няма нито един резултат, т.е. данните и историята на автентичния „червен“ клуб не се асоциират вече с клуба на Гриша Ганчев, Христо Стоичков и Юлиян Инджов.

Така, по всичко изглежда, УЕФА взима отрицателно становище по въпроса има ли приемственост между клуба, който миналия сезон спечели Купата на България, но е на път да бъде ликвидиран, и „Чавдар“ (Етрополе), който изкупи акциите на „Литекс“ и после бе преименуван на „ЦСКА-София“.

Вчера УЕФА постанови с писмо до изпълнителния директор на БФС Борислов Попов, че разглежда ПФК „ЦСКА-София“ като нов и различен клуб, в сравнение с „Литекс“. Това означава, че преместеният от Ловеч в София отбор няма да има право да играе в европейските клубни турнири в следващите три сезона, както повелява правилникът на УЕФА за новосъздадени клубове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране