26.01.2016 | 0:01
„Уест Хем“ освободи място за Краев
Лондонският клуб има седмица да купи футболиста на "Левски"

Талантът на „Левски“ Божидар Краев е все по-близо до преминаване в „Уест Хем“ според италианското издание „Тутомеркато“. Споменава се, че заради желанието да имат българина от лондонския клуб са продали аржентинеца Мауро Сарате на „Фиорентина“ и така са отворили място в състава за Краев.

За интереса на лондонския клуб към българския футболист се знаеше още от декември, когато сръбската мениджърка Катарина Паунич се похвали, че съдейства по сделката. Но сега „Уест Хем“ има на разположение една седмица да финализира нещата, тъй като зимният трансферен прозорец в Англия затваря на 1 февруари. В момента Краев не е с „Левски“ на лагера в Турция, понеже е повикан в юношеския национален отбор (до 19 г.) за контрола срещу Грузия в Тбилиси.

Иначе „сините“ продължават подготовката си в Анталия. Вчера новопривлеченият Джъстин Менголо беше подложен на серия тестове, които да покажат в какво физическо състояние се намира. Именно кондицията на камерунеца е едно от притесненията за треньора Стойчо Стоев. Той прогнозира, че Менголо ще е готов да тренира и да се адаптира към отбора едва след около две седмици. След победата с 2:0 над казахстанския „Тобол“ (голове на Мигел Бедоя и Станислав Иванов) наставникът на „Левски“ отново подчерта, че се нуждае от още един нападател.

„В момента сме на изходна позиция с нападателите. И двамата, с които преговаряхме, отказаха. Център-нападател към момента нямаме. Не се знае кой ще дойде. Станислав Иванов е много талантлив, но няма как да ни води атаката през пролетта. Като цяло пред отбора има много неща, на които да се наблегне. Работим за развитие на качества, сила, скоростна издръжливост. Момчетата все още нямат тази пъргавина, бързина. След десетина дни ще изглеждаме по-добре“, коментира Стоев. Следващата проверка на „Левски“ е във вторник срещу украинския „Александрия“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране