23.04.2024 | 11:18
Ултиматумът на Борисов: Или ПП-ДБ спират да лъжат, или служебните правителства ще изкарат много дълго
“Когато се създаде ГЕРБ, Делян Пеевски е бил малко дете“

Нищо няма да правим с тях. Или те ще спрат да преиначават, или това правителство – или тези служебни правителства могат да изкарат много дълго. Този ултиматум постави лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на “Продължаваме промяната“-“Демократична България“ (ПП-ДБ) по време на  среща със симпатизанти от столичния район “Възраждане“ в понеделник. По повод твърденията, че съпредседателят на ДПС Делян Пеевски командва ГЕРБ, Борисов заяви: „Когато се създаде ГЕРБ, Делян Пеевски е бил малко дете“. Това обаче не отговаря на истината, защото Борисов основа партията си през 2006 година, когато Пеевски вече е бил в политиката. Според Борисов нападките за това, че Пеевски командва ГЕРБ са защото ПП-ДБ не могат да обяснят на техните избиратели  защо заради постове са счупили редовното правителство. „Нямат доблест да кажат като мен, че и те носят отговорност, а някой трябва да е виновен за това“, коментира Борисов.

По думите му “Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ са много хубави партии, но вече при следващото управление хората без интегритет, които се „оцапаха“, които ги има в Гугъл, няма вече как да са министри, обяви Борисов.

Нашето лидерство става вече изключително необходимо да спасим България от спасителите, как да се освободим от спасителите вече е проблемът, за всички е проблемът, допълни той.

Според Борисов на тези избори трябва да се работи партньорски, да се търси стабилно управление. „Вместо да кажат – дайте да се съберем, да направим реформа – тя е тежка, губеща подкрепа, те излизат и казват – Бойко да си избира”, продължи той.

“Нямате вече право да казвате кой какъв е, нямате интегритет, затова вече е проблем да се управлява с вас“, коментира Борисов по адрес на ПП-ДБ. „Призовавам ги да спрат да си прокарват неистински твърдения, на преговорите за ротацията бяха само 4 момичета от ГЕРБ и те от ПП-ДБ, никакъв Делян Пеевски, заяви Борисов.

Новата им трактовка сега е Борисов и ГЕРБ са добри, но да махнем Пеевски и Сарафов, обясни лидерът на ГЕРБ. Нито една поука не си извлякоха, смята той. Трябва действително да предложим реформа или подобряване на съдебната система, допълни той. Според него не е реформа, ако се поставя условие “махни Гешев, сложи Петков или махни Сарафов, сложи Иванов“.

Борисов посочи още, че ПП-ДБ в платформата си са написали едно единствено име – Бойко Рашков, начело на антикорупционната комисия.

По думите на Борисов първият, който искал да види Димитър Главчев като премиер бил нидерландския премиер Марк Рюте. Освен това Урсула фон дер Лайен се очаква да бъде на 1 юни в България на мероприятие на ГЕРБ, каза Борисов.

 

По думите му народът силно е надценил ПП-ДБ, затова сега хаосът и тревогата не са по-малко отпреди 3 години. Хубава или лоша, сглобката 10 месеца съществуваше, отвън за нашите партньори изглеждаше добре, отвътре -никакви реформи, главно реформи със „стани да седна“,  а това никога не носи добър резултат, коментира лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов обяви пред участниците в партийната среща, че ще инициира в парламента да се забрани изобщо в България да има руски петрол и газ, но уточни, че не знае дали ще намери съмишленици в Народното събрание. Ще говоря с Изпълнителната комисия на ГЕРБ, защото е доста революционно, но много честно, подчерта той. В момента, след изключително антируските действия на ПП, България има само руски газ, посочи лидерът на ГЕРБ. Платили сме за 11 танкера руски газ, все едно са превозени през България, изцяло внасяме руски газ от Гърция, каза Борисов.

„Лукойл – какви ли не апокалиптични сценарии се създаваха, той основно Денков ги създаваше –  от сглобката осигурихме милиарди да отидат към Путин„, каза Борисов.

Според лидера на ГЕРБ партията му ще понесе негативи за това, че са били с ПП-ДБ.

Пътната карта, за която много ме питат, е вече под земята, в компресори, тръби, в най-мощната газопреносна система на Балканите, каза лидерът на ГЕРБ. Над 1.3 млрд. лв само за няколко години е спечелила България, защото “Балкански поток“ е 100 % на българите – каква пътна карта търсите, че не ни заобикалят през Гърция и Турция, затова ни удариха нас, защото не позволявам националният интерес да се измести, изтъкна Борисов. „Тези същите национални предатели, които не искат България да е на картата и да печели, искат да ни направят само клиентчета. Затова беше лош Бойко Борисов, това е картата – тя е изпълнена”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Според  него ПП-ДБ са нарушили критериите за влизането ни в еврозоната с дефицитите и големите харчове.

Борисов се върна и към разпространения от Радостин Василев запис от заседания на ръководния орган на ПП. Те искаха да ни извият ръцете докрай, за да вземат абсолютно всичко – МВР, ДАНС, посочи той.

1 коментар

  1. Адам каза:

    Доктор Гълъбова, приберете момчето от Банкя! Опасен е за държавата….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране