01.07.2018 | 1:06
Уругвай елиминира еврошампиона Португалия на Мондиала

Европейският шампион Португалия приключи участието си на световното първенство в Русия, след като бе отстранен на 1/8-финалите след загуба с 1:2 от Уругвай.

Ключовият играч в мача в Сочи се оказа нападателят на уругвайците Единсон Кавани, който отбеляза и двата гола за тима си. В 7-ата мин. той засече от трудно положение с глава центриране отляво на Луис Суарес и откри.

След гола южноамериканците сториха нещо още по-важно – със сърцата игра в защита не допуснаха топката да стига често до звездата на португалците Кристиано Роналдо и почти го изолираха от мача. Нападателят на “Реал” до края на мача имаше единични ситуации, в които да шутира.

Все пак Португалия успя да изравни, но след почивката. В 52-ата мин. Рафаел Герейро центрира и непокритият Пепе огбеляза с глава. Последваха минути, в които португалците натиснаха в търсене на пълен обрат. Но вместо това получиха нов гол. Вкара го отново Кавани, в 62-ата мин. с чудесен диагонален шут.

След момента за екстаз на уругвайците последва и шок – в 74-ата мин. Кавани бе сменен принудително заради травма в левия прасец. Тя вероятно ще извади нападателя на “Пари Сен Жермен” от игра до края на турнира.

Южноамериканците доиграха мача в защита, но натискът на португалците бе по-скоро стихиен, а Роналдо и в тези моменти остана изолиран.

По този начин стана ясна и първата двойка на 1/4-финалите. Уругвай ще играе срещу Франция в петък (6 юли) от 17 ч.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране