04.09.2017 | 16:16
Уволниха директора на СМГ
До утре от Районно управление на образованието /РУО/ трябва да назначат директор, който временно да изпълнява длъжността

Директорът на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов беше уволнен днес. Заповедта за отстраняването от поста му бе връчена от представители на столичното Районно управление по образованието, съобщи bTV.

До утре от Районно управление на образованието /РУО/ трябва да назначат директор, който временно да изпълнява длъжността. “Новият директор ще изясни казуса с уволнената учителка Петя Тодорова”, заяви началникът на Столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева.

Уволнението идва след  като миналата седмица започна процедура за дисциплинарно наказание за директора на СМГ. Проверка на РИОС откри 15 нарушения, в резултат на което беше задвижена наказателната процедура.

Скандалът около директора на СМГ Антони Стоянов избухна след уволнението на Петя Тодорова, която дълги години преподава в гимназията. Според заповедта за освобождаване тя е навредила на имиджа на училището с подписването на документ за състезание, в който ученици от СМГ не били класирани. По думите на Антони Стоянов, с подписа си Петя Тодорова съзнателно ощетила най-силните ученици в България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране