06.04.2018 | 0:01
Валентин Радев атакува пазачите, че са корумпирани
Вътрешният министър се ядоса и на информациите, че само чистачка се е втурнала да гони бегълците

Индиректна атака за корупция и некомпетентност към надзирателите отправи вътрешният министър Валентин Радев. Макар не той, а колегата му от правосъдието Цецка Цачева да е ресорен министър, Радев се впусна в обяснения за системата на затворите.

Според него повишаването на заплатите на надзирателите ще бъде от полза „за прекратяване на корупцията и наемане на по-качествени служители“.

Радев се ядоса и на информациите, че само чистачка се е втурнала да гони бегълците. „Не е така. Всички така го казвате. Има и един социален работник. Той е служител на затвора и се е затичал след тях. Те са стреляли срещу него. Чистачката не е осъзнавала какво се случва. Жената е искала да види и тя, защото не е повярвала какво се случва“, заяви той.

По думите на МВР шефа вече има над 100 сигнала за избягалите затворници, около 30 от тях били „по-вероятни“. Радев не смята, че има опасност бегълците да са напуснали страната. „Много бързо заградихме, надявахме се още в София да ги хванем. Виждате колко са опитни. Те не са случайни. Много са опасни“, оправда се вътрешният министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране