18.05.2017 | 14:08
Валери Симеонов заплаши да съди вестник „Сега“
"Сега": Категорично стоим зад статията

Вицепремиерът Валери Симеонов ще съди вестник „Сега“ за публикуване на невярна информация. Това стана ясно на извънреден брифинг в Областната администрация в Бургас.

Симеонов заяви, че срещу него се води негативна пропаганда от вестника, който манипулира интервю с него. „Този вестник ще бъде съден. Никога, по никакъв начин не съм произнасял думите, изнесени в заглавие, че съм правил шегаджийски снимки в Бухенвалд. Атакуват кандидатите ни за зам.-министри, за да ме уязвят. Става въпрос за атака срещу правителството. Това се използва за политически цели. Съжалявам, че давам интервю на всеки, който поиска, разчитайки на коректността на журналистите“, заяви още вицепремиерът.

Относно оттеглянето на Павел Тенев той заяви, че Тенев е достоен човек и отличен специалист. На въпрос дали би си подал оставката, ако БСП му я поискат, той отговори, че това няма да се случи. „Бих я подал тогава, ако моите партньори и коалиционният ни партньор я поискат. България има нужда от добро правителство“, каза Симеонов. „Ще си подам оставката само ако ГЕРБ и Патриотите ми я поискат. Веднага ще я подам“, допълни той.

–––––––––––––––––––-
Вестник „Сега“ категорично отхвърля твърденията на Валери Симеонов, че е публикувал невярна информация. Репортерът на „Сега“ си е свършил работата съвестно и професионално. На 16 май 2017 г. той е провел два разговора със Симеонов. В първия Симеонов иронично-пламенно защитава зам. министъра Павел Тенев и неговата снимка с нацистки поздрав. Във втория, проведен по инициатива на вицепремиера, Симеонов разказва историята от студентското си пътуване до „Бухенвалд“. Това не е първият, а едва ли ще е и последният случай, в който Валери Симеонов си позволява неуместни шеги на етническа, религиозна и друга основа. До този момент той не се e разграничил, нито е разкритикувал предложения от него заместник министър за снимката с нацистки поздрав. Напротив – продължава да го защитава и да неглижира случилото се.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране