29.09.2017 | 1:44
Въоръжени задигнаха над 300 000 лв. от инкасо кола
Разследващите не изключват версията за инсцениран обир

Трима маскирани мъже нападнаха инкасо кола пред трезор в столичния кв. „Овча купел 2“ и задигнаха повече от 300 000 лв. Сигналът е подаден десетина минути преди 23 ч. в сряда вечерта. При нападението леко са пострадали охранителите, върху които е била използвана физическа сила, съобщи заместник главният секретар на вътрешното министерство Георги Арабаджиев. Пристигналите на място лекарски екипи са оказали първа помощ на ранените, но по тяхно желание не са ги приели за лечение в болница.

Обирджиите нападнали охранителите в момент, когато са пренасяли чували с пари от инкасо автомобила в трезора. Един от престъпниците е носил автомат „Калашников“, става ясно от кадрите, заснети от охранителните камери. До стрелба обаче не се е стигнало. Разследващите предполагат, че двамата му съучастници също са били въоръжени. Тримата са избягали с тъмен джип от местопрестъплението и се издирват от столичната полиция. По думите на Арабаджиев при грабежа са задигнати между 300 000 и 400 000 лв. Нападнатият инкасо център е собственост на една от най-големите охранителни фирми у нас.
Заместник главният секретар на МВР допусна, че заради неглижиране в работата на охранителната фирма обирът е станал възможен. Той призова да не се подценяват предписанията, които се дават.

Подобен обир на инкасо автомобил бе извършен и през януари пред търговски център в столицата. Тогава двамата обирджии проникнаха в оставения отключен автомобил и откраднаха около 300 000 лева. Впоследствие се оказа, че обирът е инсцениран, а шофьорът е бил съучастник на извършителите.
Версията за инсценировка и при последния случай все още не е изключена, каза по-късно директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

През юни 2012 г. Георги Енев, служител от охранителна фирма, прати колегата си за банички и избяга с милион и половина лева. Две седмици по-късно се предаде сам, но не върна парите. В момента излежава присъда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране