14.11.2016 | 20:14
Въргала се цецее, Нешка радетел за военния интелигент
А мандалото хлопна...

Антон Хекимян, bTV: Влади Въргала се включи последните към групата интелектуалци, които подкрепяте Цецка Цачева.

Влади Въргала: Да.

АХ: Какъв е коментарът ви, г-жо Робева за изборната победа и за оставката на ГЕРБ?

Нешка Робева: Ами няма само аз да се оказвам в ролята на глупака да подкрепям някого…

АХ: Закъсняла ли беше тази подкрепа?

ВВ: Да. Генерално. Как се виде – генерално.

АХ: А защо дойде, защо от теб?

ВВ: Значи, ние подкрепихме г-жа Цачева тогава, когато беше ясен изходът от тази битка. Аз лично, с ясното съзнание, че в момента тази кауза няма да бъде с положителен резултат финален, застанах и казах това, което мисля, тъй като аз познавам Цецка Цачева – на първо място. На второ място – изключително респектираща фигура е генерал Радев. Но зад него стоят едни инструменти, на които аз съм свидетел. Моят живот е потърпевш от техните постъпки. Не мога да се… Аз имам памет. Значи – издигнат от инициативен комитет, блрлууу, там нещо си. В един момент всички бяха отзад, зад фигурата на ген. Радев. В момента, в който ген. Радев успя, всички се наредиха и казаха: ей са че ви разкажеме, ей са че ви разкажеме играта! Никой не си дава сметка, че в момента единствено народът имаше думата. И едните, и другите използват в момента ситуацията. А ситуацията е тогава, когато хората биват доведени до някакъв вид отчаяние. Да, в България хората са доведени до отчаяние.

АХ: Можеше и по-рано да го направите това с подкрепата. Ето и по примера може би на Америка.

ВВ: Тогава, когато беше ясно, аз може би нямаше да изляза, да застана с името си.

АХ (към Робева): Има ли ги тези невидими сили, които дърпат конците, които седят в сянката на генерала в случая? Виждате ли ги така нещата?

НР: Тяхната работа малко – и вълкът сит, и агнето цяло. На мен ми беше предложено да вляза в инициативния комитет, който предлага кандидатурата на ген. Радев. Аз отказах – по две съображения. Първо, че, ъ, така, след оливането ми с Бареков нямах правото да излизам да инициирам нечия кандидатура. И второто, което е – че аз не познавах този човек. Но в самата кампания ген. Радев наистина разкри себе си. И лично на мен той ми допада като един интелигентен човек, много над нивото на всички, които дотука са излизали като кандидати… Друго е, когато един човек има по-широка култура, чете Достоевски. За мен беше наистина като някаква много приятна изненада, че той цитира Константин Павлов. Човек с широка култура, но с изключителна устойчивост. И нещо, което силно ме впечатли. Ние играхме по покана на варненската организация за него (спектакъл в подкрепа на Радев – б.р.). Той не се реши да извика Нешка Робева на сцената, за да покаже, че тя го подкрепя. Но изчака, когато всички хора си отидоха, и когато вече ние прибирахме техниката, да дойде, за да изкаже своето отношение към това, което ние правим. Това говори много за един човек.

АХ (към Въргала): Говорихме си, че ви е станало мъчно за Цецка Цачева – че трябва да се оправдава.

ВВ: Тя не е от тези харизматични хора, които с появата си могат да те залеят. А президентът на България, Бога ми, трябва да бъде такъв!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране