29.07.2020 | 15:08
Във Варненският регион морето на 100% е идеално на къпане, обяви Борисов
Това, което десетки години е отивало в морето, сега се пречиства...

Варненският регион морето на 100% е идеално на къпане, каза премиерът Бойко Борисов на работещите в новата пречиствателна станция на града. Той отбеляза, че това, което десетки години е отивало в морето, сега се пречиства.

Изявлението на Борисов идва на фона на скандала за замърсяването на варненското езеро с тонове фекални води, избухнал през март, което продължава и в момента. При него стана ясно, че община Варна още на 20 август миналата година е разбрала за скъсана от кораб тръба за фекални води, но до момента проблемът все още не е решен.

Днес Борисов обаче реши да даден един по-ведър поглед към ситуацията с чистотата на морето, като отбеляза, че сега по цялото Черноморие водата е чиста. „Имаме, мисля 50 пречиствателни станции. Това е добре за туризма, за хората. Магистралите правим, газопроводите вървят. Имаме основание да считаме, че заслужаваме да не ни харесват, като се прави много, това не се харесва“, отбеляза премиерът.

Днес той се включи няколко пъти на живо във „Фейсбук“ – от инспекция на изграждането на газопровода „Балкански поток“, от строежа на отсечка от „Хемус“ и от пречиствателната станция. Премиерът на няколко пъти отбеляза колко много се прави и как това не се оценява от протестиращите, които искат оставката на кабинета.

Борисов така и не коментира поредният разпространен днес запис, за които се твърди, че е от негов разговор с вицепремиера Томислав Дончев. В него премиерът обижда президента, гласуващите, протестиращите и използва редица нецензурни думи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране