15.04.2016 | 0:01
Вдигат протест заради цензурираните карикатури, осмиващи Борисов
Демонстрацията ще е в градинката пред „Кристал”

София се вдига на протест заради грубата цензура срещу карикатуриста Чавдар Николов. Припомняме, че са свалени 90 негови карикатури от сайтовете, свързани с Нова тв.  Демонстрацията ще е утре в 12,30 ч. в градинката пред „Кристал”.  Тя ще е под мотото: „Протест в защита на свободата на словото (и четката)”

„Нека всички български граждани, които сме възмутени от грубата разправа с карикатуриста Чавдар Николов, се съберем в градинката пред Кристал. В петък в 12:30 на обяд ще покажем, че не сме съгласни и ще извикаме силно: #СтигаВечеСвинщини”, се казва в призив във „Фейсбук”.  Солидарност с Чавдар Николов показа големият карикатурист от в. „Сега” Христо Комарницки. Той призова Нова тв да спре да показва и неговите карикатури.

„Това е много тъжно и тревожно събитие – заяви Комарницки пред сайта „Площад Славейков”. – Може да ви прозвучи пресилено, но бих го оприличил на стрелба в редакцията на „Шарли Ебдо“. Да заличиш творчеството на един творец е равносилно на убийство. Варварски акт.“

Днес премиерът Бойко Борисов коментира, че нямал нищо общо със свалянето на карикатурите. Той дори обвини Нова тв, че го злепоставила с това действие. Карикатуристът Чавдар Николов пък днес пусна във „Фейсбук“ нова карикатура.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране