02.06.2019 | 0:12
Веселин Маринов: В днешно време няма такива мъже като Цветанов – джентълмени и коректни
Той се научи на удари, на некоректност, научи се на много работа....

Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции или пиари. Цветан Цветанов подаде оставка и напусна ГЕРБ след разговор с премиера Бойко Борисов, а един от най-близките му приятели – Веселин Маринов, коментира темата в ефира на Дарик радио.

„Знам, че той вече не е това, което беше до вчера. И новината дойде като гръм от ясно небе за мен и всички мои близки. Последно се видяхме с него на няколко предизборни концерта, на които бяхме поканени от техните общини, където има такива. Чухме се, поздравих го за победата и това е времето, в което през последно съм бил с него“, разказа Веселин Маринов за последния си разговор с Цветанов.

„Изобщо не е ставало дума за това какво може да се случи, всички избягват да говорят с него за политика в нашия приятелски кръг. Аз никога не съм го натоварвал с политически теми и въпроси. Говорим единствено и само за спорт, за семействата ни и за неща от личния свят. За мен дойде като гръм от ясно небе. Даже за момент спрях с автомобила. Помислих си първо колко мръсно нещо е политиката, че едва ли има нещо, което е по-некоректно в този свят освен политиката“, коментира Маринов.

„Той се научи на удари, на некоректност, научи се на много работа. Той има зад гърба си много хора в цялата страна, които знаят колко работи, колко е качествен и честен човек. Знам, че ще бъде за него много тежък удар, защото това е удар по достойнството му и по неговия морал. Вътрешно ще го изживее много трудно, но мисля, че няма да го покаже пред другите, защото е уникален човек“, сподели музикантът.

„Бих искал да ми вдигне телефона. Не ми го вдига. За да му кажа да знае, че семейството му е най-важното нещо. Ударът е много тежък, но за него е по-добре, убеден съм в това заради семейството му и времето, което ще отдели на здравето си“, каза още той.

„Той има толкова голям насъбран опит през тези 15 години в политиката и каквото и да прави знам, че ще го направи както трябва. Не искам да говоря, това е неговият път. Но такива качествени хора няма да останат незабелязани“, убеден е Веселин Маринов.

По думите му, на първо място за Цветанов е моралът и отношението към семейството, които са издигнати на пиедестал.  „В днешно време няма такива мъже – джентълмени и коректни. Никога не забравя приятелите, с които общува. Останали са няколко, с които семейно се срещаме и гледаме наистина никой да не го занимава с неговите проблеми, защото те не са малки. Аз гледам когато имам възможност да го занимавам само с такива неща, когато се събират приятели няма концентрирана тема“, обясни Маринов.

Той разказа, че с Цветанов се познават от 20 години и се опознали докато правили кросове в парка. Запознали се покрай ангажимент на Маринов, който трябвало да отиде до Столична община, за да вземе разрешително за камиони, които да оставят техника в НДК преди негов концерт. Такива разрешителни по онова време се издавали само от от зам.-кмета по сигурността, а по онова време на поста е Цветанов.

„Оказа се, че ние всяка сутрин сме в парка, но с тези шапки и екипи не се разпознаваме. Така станахме близки, защото тичахме заедно и имахме общи интереси. Вече по-рядко се засичаме, а и той тича в Борисовата градина. Там си е свикнал от младо момче, когато е бил“, разказа Маринов.

„Той не говори никога за работа, особено когато беше в началото като министър когато откри „Килърите“ и разкри отвличанията. Бяха много страшни години, той оставаше в кабинета си до късно. Беше много угрижен, виждах го как искаше да промени света към по-добро веднага и да има справедливост. Много пъти съм му казвал, че това е само работата му и когато излезе от там да не ощетява семейството и близките си“, спомни си музикантът.

„Много бързо се забравя всичко. Той просто се бореше за справедливост. Този свят е страшно студен, неморален и лош. Не е като онзи свят от моето детство. Той не може да го промени, но просто искаше да възтържествува справедливостта“, убеден е той.

„Когато го виждах как се тормози от тези първи моменти, особено с отвличанията, Само за 2-3 месеца той ги прекъсна. Как другите нищо не направиха? Но тези неща не се помнят, в медиите се акцентира върху прозаичното“, смята още Маринов.

Веселин Маринов добави и че, когато Цветанов си вдигне телефона, ще му каже да изчезне за една седмица и да разбере, че всичко това се е случило за негово добро.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране